Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Mer om Guinea

Offisielt navn: Republic of Guinea
Hovedstad: Conakry
Største byer: Conakry, Kankan, Nzérékoré, Kindia, Labe, Guéckédou, Mamou og Boke.
Språk: Fransk er offisielt språk, Fula, Maninka, Susu
Valuta: Guinean Franc
Flateinnhold: 245 857 km2
Folketall: Vel 11 millioner (estimat)
President: Alpha Condé

I Guinea er det norsk konsulat, men ingen norsk ambassade. Guinea dekkes av ambassaden i Accra. Ved reise til landet anbefales å sette seg inn i våre generelle råd samt å innhente informasjon om reisemålet.

Politikk

Alpha Condé ble første gang valgt som president i november 2010 og gjenvalgt i et relativt fredelig gjennomført valg i 2015. Presidenten er statsoverhode og velges for fem år av gangen. Lovgivende forsamling ble valgt ved parlamentsvalget i september 2013. Offisielt oppnådde en allianse av partier som støtter presidenten flertall i parlamentet, men uavhengige observatører har påpekt flere uregelmessigheter ved gjennomføringen og opposisjonen har forlangt at valget blir omgjort.

Den politiske situasjonen i landet er spent med bakgrunn i historiske kulturelle og politiske etniske motsetninger. Protester og streiker organisert av forskjellige interesseorganisasjoner, «unions», forekommer periodevis hyppig og blir slått hardt ned på av sikkerhetsstyrkene.

Bilaterale forbindelser

Norge har felles honorært konsulat i Conakry med Sverige. Ambassaden i Accra dekker Guinea fra norsk side. Det norske kontinentalsokkelinitiativet med 6 land i Vest-Afrika inkluderer Guinea. Siste politiske besøk fra Norge til landet var i 2007.

Tallet på fastboende nordmenn er svært lavt og få nordmenn besøker Guinea.

Økonomi

Guinea har store mineralforekomster, spesielt innen jernmalm og bauxitt i tillegg til gull, diamanter og uran. Petroleum har blitt funnet utenfor kysten. Økonomien er preget av fallende råvarepriser på verdensmarkedet. Landet er fremdeles preget av ebolautbruddet i 2014 som rammet landets økonomi hardt. Landet har gode forhold for landbruk, og kaffe, kakao, ananas og bomull, men fattigdom er utbredt og mer enn halvparten av befolkingen lever under fattigdomsgrensen.

Reiseinformasjon

Reiseinformasjon om Guinea finner du her.