Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Informasjon vedrørende Koronaviruset (Covid-19)

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt alle utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige. Reiserådet gjelder foreløpig frem til 1. oktober 2020. Både Frankrike og Monaco kategoriseres nå fra norsk side som «røde» land fordi antallet Covid-19-smittede i landet er høyere enn 20 tilfeller pr 100.000 innbyggere de siste 14 dagene. .

Norske myndigheter har besluttet at fra og med midnatt natt til lørdag 08. august 2020, skal alle reisende som kommer fra Frankrike og Monaco gå  direkte i 10 dagers hjemmekarantene, uavhengig av om den reisende har symptomer eller ikke.

Alle reisende må benytte ansiktsmaske fra de går av flyet og frem til karantenestedet. Det vil også være mulig på flere av de store flyplassene, ved ankomst, å bli testet for Covid-19. Testingen er gratis.

Informasjon om karantereglene finnes på:

https://helsenorge.no/koronavirus/reise

Ytterligere informasjon finnes på:

https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/korona_info/id2691821/

samt på:

 regjeringen.no/korona,

 og denne informasjonen oppdateres fortløpende

 Norske borgere anbefales forøvrig å holde seg oppdaterte om hvordan koronaviruset utvikler seg. Alle bør følge lokale myndigheters råd, veiledning og anmodninger om hvordan man skal forholde seg til situasjonen.

Det er Folkehelseinstituttet i Norge som gir helsefaglige reiseråd. Du kan finne mer informasjon og veiledning fra norske helsemyndigheter her.