Endrede franske bestemmelser vedrørende innreise

Fra og med 1. august 2022 har franske myndigheter opphevet samtlige regler for innreise til Frankrike vedrørende Covid. Dersom man blir syk med Covid i Frankrike, må man fortsatt gå i isolasjon. Krav om å bruke munnbind på offentlige steder i Frankrike er opphevet, bortsett fra på helseinstitusjoner.

Det er ikke lenger nødvendig å kunne fremvise gyldig vaksinasjonssertifikat eller bekreftet, negativ Covid-test ved innreise. Det er heller ikke nødvendig å registrere seg på noe digitalt innreiseskjema. Dette gjelder også i de franske, oversjøiske områdene.

 

Dersom man har vært i kontakt med en Covid-syk person:

  • må man teste seg (selvtest/hurtigtest, antigentest, PCR-test) to dager etter å ha vært nærkontakt.
  • dersom selvtesten/hurtigtesten er positiv, må man ta en PCR-test for å få denne bekreftet.

Dersom man selv blir smittet/syk:

  • Må man være i isolasjon i 7 dager fra og med positiv test/første symptom.
  • Etter 5 dager kan man gå ut av isolasjon under forutsetning av at man har testet seg og testen er negativ, samt at man har vært uten symptomer i minst 48 timer.

Mer informasjon angående innreise til Frankrike:

Coming to France? Your Covid-19 questions answered - Ministry for Europe and Foreign Affairs (diplomatie.gouv.fr)

Covid 19 : International travel | Ministère de l'Intérieur (interieur.gouv.fr)

For informasjon på engelsk om hvilke Covid-19 relaterte restriksjoner som til enhver tid gjelder i Frankrike, se denne nettsiden: Coronavirus Covid 19 – English | Gouvernement.fr

 

Reiseklar

Et godt verktøy for å få nyttig og oppdatert reiseinformasjon, er UDs app Reiseklar:  Bli "Reiseklar" med UDs app - regjeringen.no

 

Reiseregistrering.no

Alle nordmenn i Frankrike oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no dersom det ikke allerede er gjort. Dette gjelder også "fastboende" nordmenn.