Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Franske bestemmelser vedrørende innreise og karantene

Fullvaksinerte personer, som kommer fra land Frankrike klassifiserer som "grønne," kan nå reise inn i Frankrike uten å vise PCR-test. Norge regnes som "grønt" land.

Fra 21.7. må man vise vaksinepass for å være på arrangementer med mer enn 50 personer, og fra starten av august vil det bli obligatorisk med vaksinepass for å kunne gå på café, restaurant, kjøpesenter, og på offentlig transport på lengere distanser, som på fly og tog. Bare vaksinerte og testete vil slippe inn, og dette vil kanskje innføres andre steder også om det blir nødvendig. Helsemessig unntakstilstand gjeninnføres på Martinique og la Réunion.

Mer info (på engelsk) ligger på https://www.service-public.fr.

 

Gyldig vaksinasjonssertifikat forutsetter følgende:

  • For personer som er vaksinert med enten Pfizer, Moderna eller AstraZeneca vaksinene, må andre dose være satt minst to uker før innreise til Franrike.
  • For personer som er vaksinert med Johnson & Johnson-vaksinen (enkelt-dose), må vaksinen være satt minst fire uker før innreise til Frankrike;
  • For personer som har vært syke med Covid-19, må det ha gått minst to uker fra vaksinen (enkeltdose) er satt, før innreisen til Frankrike .

Vaksinasjonssertifikat

Bekreftelse på at personer er fullvaksinerte hentes av den enkelte på sin side på HelseNorge.no. Bekreftelsen finnes der i engelsk språkversjon og kan printes ut.

Personer over 11 år, som IKKE er vaksinerte:

  • Må kunne vise en negativ PCR-test eller antigen hurtigtest ved innreise. Testen må være tatt mindre enn 72 timer i forveien. Dette kravet gjelder  enten man ankommer pr bil, tog, fly eller båt.
  • Må fylle ut og medbringe en egenerklæring om at de ikke har symptomer på Covd-19, eller har vært i nærkontakt med en Covid-19 syk person. Egenerklæring må kunne vises før ombordstigning på flyet.

Egenerklæringsskjema kan lastes ned fra denne nettsiden: Attestation de déplacement et de voyage / L'actu du Ministère / Actualités - Ministère de l'Intérieur (interieur.gouv.fr)

Barn under 11 år trenger ikke å ta PCR-test eller egenerklæringsskjema for å komme inn i Frankrike.

Restriksjoner i Frankrike

For informasjon på engelsk om hvilke Covid-19 relaterte restriksjoner som til enhver tid gjelder i Frankrike, se denne nettsiden: Coronavirus Covid 19 – English | Gouvernement.fr

Reiseregistrering.no

Alle nordmenn i Frankrike oppfordres til å registrere seg på reiseregistrering.no dersom det ikke allerede er gjort. Dette gjelder også "fastboende" nordmenn.