Ambassadør Else Berit Eikeland og Paal Aschjem fra Norwegian-Estonian Chamber of Commerce. - Foto:Foto: Royal Norwegian Embassy in Tallinn.
Ambassadør Else Berit Eikeland og Paal Aschjem fra Norwegian-Estonian Chamber of Commerce. Foto: Royal Norwegian Embassy in Tallinn.

En fantastisk 17. mai-feiring

For aller første gang arrangerte ambassaden i samarbeid med Norwegian Estonian Chamber of Commerce (NECC) en tradisjonell 17. mai-feiring i den norske residensen i Tallinn.

Rundt 150 mennesker med norsk og estisk bakgrunn og andre med et nært forhold til 17. mai og til Norge kom. Mange hadde norske bunader, og med norske flagg vaiende i vinden var det en sterk 17. mai-følelse til stede. Feiringen startet med barnetog og det estiske musikkorpset Tabasalu musikk- og kunstskolekorps marsjerte og spilte foran 17. mai-toget i gatene der residensen ligger i Nõmme i Tallinn. Jublende stemning med mange hurrarop fra små og store!

Ambassadør Else Berit Eikeland og Tabasalu musikk- og kunstskolekorps.
Ambassadør Else Berit Eikeland og Tabasalu musikk- og kunstskolekorps. Foto: Sandra Saar.

Tilbake i residensen ble det servert pølser i brød, is og brus. Ambassadør Else Berit Eikeland og styreformann i NECC, Joar Terjesen, holdt talene for dagen. Deretter underholdt Magne Mølster med de kjente og kjære norske sangene og ledet allsangen. Magne Mølster gjorde en iherdig innsats med å få alle med seg i sangen. Vi lover å øve til neste år, slik at norsk sang virkelig kan lyde fra hagen i residensen. Sist, men ikke minst og til stor glede for alle, arrangerte ambassadens praktikant Torill Settemsdal Hansen med flere hjelpere leker for barna (og for noen voksne).  

Oppsummert var dette en meget vellykket 17. mai-feiring som vi håper vil bli en fast tradisjon.