Airport traveller drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Innreise til Norge i koronasituasjonen

Her finner du informasjon om reise muligheter til Norge

Norge går nå inn i en normal hverdag med økt beredskap.

Innreiserestriksjoner vil fortsatt gjelde for personer som kommer fra grå land (alle land utenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia som ikke er nevnt på listen over lilla land på punktet over. Koronavirus i Norge: reiser til og fra utlandet - helsenorge.no

Innreiserestriksjonene fjernes gradvis.

En del land har fortsatt innreiserestriksjoner, og reiseråd kan også endres på kort varsel. Land med reiseråd - regjeringen.no. Derfor er det viktig at de som planlegger å reise eller er på reise, følger godt med slik at de kan ta ansvar for egen sikkerhet og helse.

Det er ingen innreiserestriksjoner for norske borgere eller de som har et gyldig oppholdstillatelse i Norge. EØS-borgere, personer fra andre land som er bosatt i EØS området og personer som bor i Storbritannia og Sveits kan komme inn til Norge. 

For alle andre reisende, vennligst se nettsiden til UDI: Koronasituasjonen: Bosatt utenfor EU/EØS/Schengen - UDI for å se om du har rett til å reise til Norge nå.

Informasjon om utenlandsreiser og koronavirus - spørsmål og svar - regjeringen.no

 

Reiseklar

Appen Reiseklar kan du nå laste ned fra App Store eller Google Play. I appen finner du reiseinformasjon til alle land Norge har utenriksstasjoner i. Du kan også registrere reisen din i appen for å få informasjon fra norske myndigheter dersom det oppstår en krise mens du er på tur. Alle reisende bør sjekke at reiseforsikringen er gyldig og hva den dekker.

Les mer om reiseklar her: UD lanserer app for deg som skal ut og reise - regjeringen.no

 

Etterregistrering av vaksinasjonskort:

For informasjon om registrering av koronasertifikatet i Norge, vennligst se nettsiden til Helse Norge eller Folkehelseinstituttet (FHI).

For de som har et gyldig norsk fødselsnummer eller D-nummer, så er det mulig å registrere med Nettlegevakt. Hver enkelt person må undersøke selv før de begynner prosessen siden dette er et privat selskap og innebærer en kostnad (kr. 299). 

Koronavaksine - etterregistrering i SYSVAK - Nettlegevakt

Prosessen tar normalt 24 timer og godjkent sertifikat blir lastet opp på Helse Norge hvor du kan logge deg inn og få tilgang til både det norske og EU sertifikatet. Helsenorge (difi.no)

Ambassaden kan ikke ta ansvar hvis sertifikatet ikke blir godkjent eller gi ytterligere veiledning om prosessen. 

Med et godkjent sertifikat så kan nordmenn og de som har et D-nummer i Norge reise uten krav til registreringsskjema, testing på flyplassen eller karanteneopphold i Norge.

For å lese mer om koronasertifikatet (gyldighet, hvordan det kan brukes, etc) så finner man mer informasjon her: Helsenorge (difi.no)

 

VIKTIG: INFORMASJON ANGÅENDE OPPHOLDSTILLATELSER:

Hvis du har fått en vedtak om oppholdstillatelse av UDI, så må du fortsatt forholde deg til innreiserestriksjoner på grunn av koronaviruset. Vennligst se nettsiden til Koronasituasjonen: Bosatt utenfor EU/EØS/Schengen - UDI

Hvis du ikke finner informasjon du leter etter, så må du ta kontakt med UDI direkte eller send en e-post til General Konsulatet i New York, USA

 

Krav for å reise med fly til og fra Panama:

COVID-19 Guidelines (tourismpanama.com)

Bruk Reiseklar appen for å få informasjon om reiseinformasjon og reiseråd. 

 

Andre spørsmål:

For informasjon om innreiserestriksjoner for Panama, vennligst ta kontakt med den nærmeste panamanske ambassade eller konsulat. Om du befinner deg i Panama, ta kontakt med Migración Panama eller se nettsiden til den panamanske reiselivsdepartementet COVID-19 Guidelines (tourismpanama.com)