Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Airport traveller drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Innreise til Norge i koronasituasjonen

Her finner du informasjon om reise muligheter til Norge

Información en español

Information in English

 

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenfor EU/EØS, Sveits og Storbritannia. Reiserådet gjelder til 10. august 2021.

For å begrense importsmitte, Norge skal fortsatt ha innreiserestriksjoner. Dersom du er en av de som kan reise inn til Norge, må du sette deg inn i hvilke krav som gjelder.

Som hovedregel kan alle norske borgere og kun utlendinger som er bosatt i Norge reise inn til Norge. De fleste kan ikke reise til Norge nå uten at de faller inn under noen av unntakene. Vennligst se nettisden til UDI: Om koronasituasjonen for å se om du har rett til å reise til Norge nå.

Det er er obligatorisk testing, innreisereiseregistrering, karantene og eventuelt karantenehotell for flere av de som kan reise inn i Norge. Vennligst se nettsiden til Regjeringen: Om innreise til Norge for mer informasjon.

Ambassadens rolle er kun å formidle informasjon om reglene definert den norske regjeringen, UDI, Helse Norge og Folkehelseinstituttet (FHI).   

Den norske ambassade og konsulatene har ikke oversikt over andre andre land reiserestriksjoner og kan ikke svare om transitt i andre land. Vennligst se regjeringen reiseinformasjon for informasjon til hver enkelte land.

Vi anbefaler at du kontakter flyselskapet du skal fly med for å sjekke hvilken dokumentasjon de krever for at du skal få gå ombord i flyet. Dersom du skal mellomlande anbefaler vi også at du sjekker med myndinghetene i det landet du skal mellomlande at de tillater det. 

Ambassaden kan ikke gi en skriftlig bekreftelse for å autorisere eller garantere at du kommer inn til Norge. Det er politiet på grensen som vurderer om du kan reise inn i Norge. 

 

VIKTIG: INFORMASJON ANGÅENDE OPPHOLDSTILLATELSER:

Hvis du har fått en vedtak om oppholdstillatelse av UDI, så må du fortsatt forholde til innreiserestriksjoner på grunn av koronavirus. Vennligst se nettsiden til UDI: Om Koronasituasjonen bosatt utenfor EU/EØS/Schengen.

Hvis du finner ikke informasjon du letter etter, så må du ta kontakt med UDI direkte eller send en e-post til General Konsulatet i New York, USA

 

Registrere koronasertifikatet:

Ambassaden og konsulatene kan ikke registrere din koronasertifikatet. Vennligst se nettsiden til Helse Norge eller Folkehelseinstituttet (FHI) for mer informasjon. 

Repatrieringsflyvninger:

Alle flyplassene i Colombia fungerer som normalt. Kjøp av billetter er mellom reisende og flyselskapene. Det er ikke lenger nødvendig å få bistand fra ambassaden. 

 

Krav for å reise med fly fra Colombia:

Alle må registrere seg på forhånd med Migracion Colombia ved bruk av appen Check Mig før de skal reise.

For mer informasjon besøk nettsiden til Migracion Colombia

 

Andre spørsmål:

For informasjon om fly til Colombia, vennligst ta kontakt med den nærmeste colombianske ambassade eller konsulatet. Om du befinner deg i Colombia, ta contact med Migración Colombia. Du kan også sende spørsmål (på spansk) til den følgende e-post: subdireccion.controlmigratorio@migracioncolombia.gov.co 

For informasjon om reiserestriksjoner og krav i Norge, vennligst se UDIs side Om koronasituasjonen og Regjeringens side Spørsmål og svar om innreise til Norge

Vi anbefaler at du kontakter flyselskapet du skal fly med for å sjekke hvilken dokumentasjon de krever for at du skal få gå ombord i flyet. Dersom du skal mellomlande anbefaler vi også at du sjekker med myndinghetene i det landet du skal mellomlande at de tillater det.