Picture by WHO - Photo:Picture by WHO
Picture by WHO

Oppdatert helseinformasjon for reisende i Vietnam og Laos

Koronavirus (covid-19): Vietnamesiske myndigheter bekrefter at viruset er i Vietnam. Så langt er det et begrenset antall smittede.

Vietnam

Vietnamesiske myndigheter fortsetter å ha strenge preventive tiltak for å hindre spredning av smitte.  Myndighetene har inntil videre besluttet å avvise innreise for turister fra/via Schengen-land, Storbritannia og Nord-Irland til Vietnam.  Dette gjelder fra kl. 12. søndag 15. mars, med foreløpig varighet i 30 dager.  Det gjelder andre regler for personer med forretningsvisum m.m., som vil bli underlagt helsesjekk og gjeldende karantenebestemmelser. 

Fra og med mandag 16. mars er det påbudt bruk av ansiktsmasker på alle offentlige steder; flyplasser,  buss-/togstasjoner, butikker, offentlig transportmidler og under flyreiser til/fra/i Vietnam.

Klikk her for coronatilpassede retningslinjer for visumforlengelser.

Se nærmere om dette her.

Laos

Laotiske myndigheter bekrefter at viruset er i Laos. Så langt er det et begrenset antall smittede.

Ambassaden gjør oppmerksom på at Laos har midlertidig stengt enkelte grenseoverganger til bl.a. Vietnam for å hindre spredning av Covid-19, se nærmere her

Ønsker du å reise fra Laos og inn i Vietnam ber vi deg ta kontakt med Vietnams ambassade i Vientiane for nærmere opplysninger om visum og grensepassering.

For oppdatert informasjon om CoVid-19 (koronaviruset) bes reisende følge med på siden til verdens helseorganisasjon (WHO).

Ambassaden viser imidlertid til regjeringens reiseråd for alle land her.

Klikk her for coronatilpassede retningslinjer for visumforlengelser.

____________

* Følg ambassadens Facebook side og ambassadens Instagram for en fortløpende oppdatering av situasjonen.