Stegastein, Aurland. Architects: Tommie Wilhelmsen and Todd Saunders. Photo: Knut Bry/ tinagent.com

Midlertidig pass (før kalt nødpass)

Dersom du har mistet eller blitt frastjålet passet ditt i Vietnam eller Laos, bes du umiddelbart ta kontakt med ambassaden i Hanoi eller konsulatet i Ho Chi Minh Byen.

Tap eller tyveri av pass skal med det samme meldes fra til lokalt politi på stedet. Med politirapporten og to passfoto skal man søke ambassaden i Hanoi eller konsulatet i Ho Chi Minh om midlertidig pass («nødpass»). Les mer om krav til passfoto.

Du må kunne identifisere deg ved hjelp av et ID-kort med fotografi og underskrift, bankkort eller førerkort. Det gjennomføres et biometriopptak bestående av ansiktsfoto og signatur.  ID-kontroll utføres via ambassadens biometri-kiosk.

Midlertidig pass (nødpass) kan utstedes til personer som på grunn av en nært forestående reise (retur til Norge) ikke kan avvente utstedelse av ordinært pass. 

Dokumentasjon (bekreftet og betalt billett) på reisen må fremlegges sammen med søknad om nødpass.  Midlertidig pass utstedes for den tid det er påkrevet å gjennomføre den enkelte reisen og gjelder kun for en reise. Passet skal innleveres til passmyndighet (politi eller utenriksstasjon) for makulering etter at reisen er gjennomført.

Ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Se kontaktinformasjon nederst på denne siden.

Vær oppmerksom på at det er den enkelte selv som må sjekke om nødpass aksepteres for innreise og utreise i det land man ønsker å reise til.

Det oppfordres til at man tar kontakt med vietnamesiske/Laotiske immigrasjonsmyndigheter for informasjon om utreise.

Gebyrer og tilleggsgebyr for utsteding av nødpass eller reisebevis kan du finne her.