Expo2020 Dubai

Verdensutstillingen Expo2020 Dubai går av stabelen 1. oktober og varer frem til 31. mars, med tittelen «Connecting Minds, Changing the future». Dette er første gang verdensutstillingen er i Midtøsten og Nord-Afrika regionen.

Verdensutstillingen Expo2020 Dubai går av stabelen 1. oktober og varer frem til 31. mars, med tittelen «Connecting Minds, Changing the future». Dette er første gang verdensutstillingen er i Midtøsten og Nord-Afrika regionen.

 

Tema for norsk deltakelse er hav og bærekraftig bruk av havets ressurser. Den norske paviljongen vil være utformet som et skip og vil synliggjøre Norges havkompetanse, forskning, teknologi og bærekraftige løsninger fra norske havnæringer ovenfor internasjonale aktører. Du finner den norske paviljongen i «Opportunity District» på Expo-området.

 

Innovasjon Norge organiserer Norges deltagelse på vegne av Nærings- og fiskeridepartementet, Olje- og energidepartementet og Utenriksdepartementet. Det er oppnevnt et prosjektstyre for norsk deltakelse på EXPO 2020 Dubai, med representanter for bedrifter, LO, NHO og Innovasjon Norge.

I overkant av 190 land er påmeldt.

 

Du kan lese mer om Expo2020 Dubai på deres hjemmesider: https://www.expo2020dubai.com/en

 

Du kan lese mer om den norske paviljongen på Innovasjon Norges hjemmesider her:

https://norwayexpo2020.no/

 

Reiseregistrering

Vi anbefaler alle nordmenn som er på reise til å laste ned Reiseklar på mobilen. «Reiseklar» er Utenriksdepartementets reiseinformasjon, reiseråd og reiseregistrering tilgjengelig i én app. Reiseregistrering er et tilbud til reisende om å registrere kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post.

 

Reiseinformasjon om De forente arabiske emirater kan du finne på regjeringen.no [legg til link: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_emiratene/id2428549/ ]

 

Regler for innreise til FAE:

Ta kontakt med FAEs ambassade i Oslo for informasjon om innreise: [legg in link: https://sp.mofaic.gov.ae/EN/DiplomaticMissions/Embassies/Oslo/Pages/home.aspx]

 

Flyselskap vil også kunne gi informasjon om innreiseregler til FAE.

 

Se norske regjeringens reiseråd her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/id2413163/

 

Det anbefales at man har gyldig reiseforsikring.

 

Nødnummer i FAE

 

Politi

999

Ambulanse

998

Brann

997

Dubai politi

(+971) 902

Abu Dhabi politi

(+971) 800 3333

 

 

Konsulær bistand

Ambassaden yter konsulær bistand til norske borgere som oppholder seg i De forente arabiske emirater.

 

Ta kontakt på telefon:

(+971) (0)2 403 8400

23 98 12 02 (fra Norge)

 

E-post:

Emb.abudhabi@mfa.no