Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Reiser til Storbritannia

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vurderer du allikevel å reise til Storbritannia finner du informasjon om reiseråd fra norske myndigheter samt om innreisebestemmelser fra britiske myndigheter her.

| Oppdatert 2. juni 2020

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til og med 20. august. Dersom du velger å reise fra Norge i strid med reiserådet, risikerer du at reiseforsikringen din ikke er gyldig. Norske borgere som reiser utenlands til tross for reiserådet kan heller ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge.

Dersom du likevel vurderer å reise til Storbritannia oppfordres du til å se reiseinformasjon fra utenriksdepartementet. Du oppfordres og til å registrere din reise på reiseregistrering.no.

 

Ved reise til Storbritannia, må du følge britiske smittevernregler som du finner på www.gov.uk/coronavirus. Personer som er covid-19-symptomatiske må i 14 dagers karantene ved ankomst, og alle som oppholder seg i Storbritannia forventes å følge gjeldende lockdown-regler som legger begrensninger på hvor du kan reise og hvem du kan være sammen med.

 


Alle innreisende pålegges 14 dagers selvisolasjon ved ankomst Storbritannia. Før ankomst må en også oppgi kontaktinformasjon og informasjon om hvor en vil oppholde seg under isolasjonen via et digitalt skjema. Det vil kunne bli utført stikkprøver for å sikre at selvisolasjon overholdes, og brudd på bestemmelsen kan straffes med potensielt svært høye bøter. Dersom en nekter å fylle ut kontaktskjema vil også dette kunne straffes med bøter.

Innreisende anbefales å lese informasjon om implementering av nye retningslinjer for innreise og selvisolering her og her.
Informasjon om unntak fra informasjons- og isolasjonsplikten kan finnes her.

 

Vennligst ta kontakt med den britiske ambassaden i Oslo hvis du har ytterligere spørsmål.