Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Reiser til Storbritannia

Vurderer du å reise til Storbritannia, finner du informasjon om reiseråd fra norske myndigheter og innreisebestemmelser fra britiske myndigheter her.

| Oppdatert 18. september 2020

Dersom du vurderer å reise til Storbritannia, oppfordres du til å se reiseinformasjon fra utenriksdepartementet. Du oppfordres også til å registrere din reise på reiseregistrering.no.


Ved reise til Storbritannia, må du følge britiske smittevernregler som du finner på www.gov.uk/coronavirus. Personer som er covid-19-symptomatiske må i 14 dagers karantene ved ankomst, og alle som oppholder seg i Storbritannia forventes å følge gjeldende lockdown-regler som legger begrensninger på hvor du kan reise og hvem du kan være sammen med. Vær oppmerksom på at lokale myndigheter har fullmakt til å innføre lokale restriksjoner.

Som hovedregel pålegges reisende til Storbritannia 14 dagers selvisolasjon ved ankomst, med noen unntak. Før ankomst må en også oppgi kontaktinformasjon og informasjon om hvor en vil oppholde seg under isolasjonen via et digitalt skjema. Det vil kunne bli utført stikkprøver for å sikre at selvisolasjon overholdes, og brudd på bestemmelsen kan straffes med potensielt svært høye bøter. Dersom en nekter å fylle ut kontaktskjema vil også dette kunne straffes med bøter.

Fra og med 10. juli 2020 er reisende fra Norge unntatt fra kravet om selvisolasjon. 

Innreisende anbefales å lese informasjon om implementering av nye retningslinjer for innreise og selvisolering her og her.
Informasjon om unntak fra informasjons- og isolasjonsplikten finnes her.

 

Vennligst ta kontakt med den britiske ambassaden i Oslo hvis du har ytterligere spørsmål.