Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Trraveler drawing - Photo:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

COVID-19. Tiltak og restriksjoner fra tyrkiske myndigheter

Portforbud og restriksjoner innført for enkelte grupper. Alle innenriksflyvninger er stanset frem til 4. juni og alle utenriksflyvninger er stanset frem til 10. juni. Myndighetsrelaterte flyvninger er ikke omfattet av forbudet, men krever spesialtillatelse. Internasjonale cargoflyvninger skal også være unntatt fra bestemmelsene

  • Portforbud for personer over 65 og de som har kroniske sykdommer (trådde i kraft 22. mars) og for de under 20 (trådde i kraft 4. april) opprettholdes, men disse aldersgruppene får nå lov til å være ute i fire timer én gang i uka. Dagen for de over 65 er satt til 10. mai, mens 13. og 15. mai kan henholdsvis de under 14 og de mellom 15 og 20 år være ute i begrenset tid.
  • 7 av 31 storbyer/provinser (Antalya, Aydin, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin og Mugla) åpnes opp. Resten av provinsene holdes fortsatt stengt i ytterligere 14 dager. Viktig varetransport og innførsel av medisiner og medisinsk utstyr er unntatt fra denne bestemmelsen. All offentlig transport mellom byene er innstilt. Spesialtillatelse fra guvernøren for privat transport gis ved oppmøte til bestemte koordineringssentre. Inne i byene skal passasjerene etter de nye retningslinjene sitte på annen hver plass på offentlig transport.
  • Kjøpesentre, butikker og frisørsalonger kan åpne fra og med 11. mai så lenge de overholder hygiene- og sosial distanseringsbestemmelser. Restauranter, barer og kafeer holdes fortsatt stengt.
  • Bruk av munnbind er fremdeles pålagt i butikker, markeder, apoteker og andre offentlige steder. Salg av munnbind blir imidlertid tillatt igjen og det vil settes en standardpris for alle utsalgssteder i hele landet.
  • Portforbud i helgene og i helligdager fortsetter. Myndighetene innførte portforbud fra midnatt 23. april (den internasjonale barnedagen og opprettelsen av parlamentet) til midnatt 26. april i 31 Tyrkiske byer og provinser. Portforbud ble også innført langhelgen fra midnatt 30. april til midnatt 3. mai og myndighetene har varslet om at disse vil fortsette frem til slutten av fastemåneden Ramadan.
  • Alle innenriks- og utenriksflyvninger er fremdeles stanset frem til 28. mai. Myndighetsrelaterte flyvninger er ikke omfattet av forbudet, men krever spesialtillatelse. Internasjonale cargoflyvninger skal også være unntatt fra bestemmelsene.
  • Skolene og barnehagene holdes stengt til 31. mai, mens universitetene åpnes fra og med 15. juni.