Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande møter Istanbuls ordfører Ekrem İmamoğlu

Kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande møtte i dag den nyvalgte ordføreren i Istanbul, Ekrem İmamoğlu, på hans kontor.

 

Skei Grande gratulerte İmamoğlu med valgseieren og understreket at hun hadde fulgt ordførervalget med stor interesse. 

 

Hun understreket de nære historiske bånd mellom Istanbul siden vikingtiden og orienterte om regjeringens likestillings- og kulturpolitikk. 

Borgermester Ekrem İmamoğlu takket for besøket og viste til at både likestilling og kultur var viktige for Istanbuls nye politiske ledelse. Kultur var særlig viktig for turisme og derved for byens økonomi. 

 

Han viste til at kun 30% av Istanbuls kvinner er i lønnet arbeid og var enig i at økt deltakelse av kvinner er viktig for økonomien. Det var klart behov for gode rollemodeller og holdningsskapende tiltak for å motivere til økt kvinnelig deltakelse i offentlig og privat virksomhet.

 

İmamoğlu ble valgt til ordfører i Istanbul med klart flertall 23. juni, etter at det ble utlyst nyvalg etter de tyrkiske lokalvalgene 31. mars. Han representerer partiet CHP, som vant valget mot den tidligere parlamentspresidenten og statsminister Binali Yıldırım fra regjeringspartiet AKP.