Changes in travel advice and border controls due to the corona virus

- Information in Norwegian

- Information in English

Reiseinformasjon norge - Photo:MFA/Birkely
MFA/Birkely

Viktig melding til norske borgere på reise til Tyrkia

Her finner du aktuell informasjon om koronaviruset (Covid-19). Utenriksdepartementet har bekreftet at regjeringen samarbeider med flyselskapene SAS, Widerøe og Norwegian, om å bistå nordmenn på reise med å komme hjem til Norge.

  • Assistanse til hjemreise:

Utenriksdepartementet har bekreftet at regjeringen samarbeider med flyselskapene SAS, Widerøe og Norwegian, om å bistå nordmenn på reise med å komme hjem til Norge. Se pressemelding datert 17.03.2020: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/utreise/id2693871/.

Man må selv følge med på nettsidene til flyselskapene for informasjon og salg av billetter. Ambassaden i Ankara holdes ikke oppdatert om konkrete tidspunkt eller kapasitet på flyene. Følg blant annet med på Turkish Airlines presseuttalelser her.

For spørsmål om hjemreise og andre COVID-19 relaterte spørsmål henvises det til Utenriksdepartementets publikumstelefon +4723952395.

  • Visum til Tyrkia som utløper:

Den norske ambassaden i Ankara ønsker kontakt med norske turister i Tyrkia som har turistvisum som utgår før de eventuelt kommer seg tilbake til Norge.

Vi ønsker at dere tar bilde av passet deres og sender det til [email protected] med informasjon om visumet.

Ambassaden vil sende denne informasjonen videre til Directorate General for Migration Management (DGMM) for om mulig å unngå problemer ved utreise fra Tyrkia.

  • Annen nyttig informasjon:

Reise- og sikkerhetsrelatert informasjon finner du under reiseinformasjon om Tyrkia og Aserbajdsjan.

Helsefaglig informasjon og smittevernsråd ved reiser finnes på Folkehelseinstituttets nettsider.

For tyrkisktalende vises det til det tyrkiske helsedepartementets hjemmeside.

Dersom du befinner deg i Tyrkia:

  • Du kan ringe 184 for informasjon og rådgivning om koronavirus.

Dersom du befinner deg i Aserbaidsjan:

  • Du kan ringe 103 hvis du tror du har symptomer på koronaviruset. 

Ambassaden oppfordrer til at man følger med på oppdatert informasjon på regjeringen.no og ambassadens hjemmeside, samt at den enkelte registrerer sin reise på www.reiseregistrering.no for videre oppdatering. Husk også å oppdatere informasjonen dersom reiseplaner endrer seg.

Tyrkiske og aserbajdsjanske nettsider, samt relevant informasjon om koronavirus fra norske myndigheter - se Related links.