Nordisk konsulært seminar i Tyrkia samlet 80 deltakere på solkysten

19 Seminar.JPG
Lise Brentebråten Güven under seminaret i Antalya

De nordiske landene samlet for niende året på rad, de nordiske turoperatører, konsuler og konsulære medarbeidere på ambassadene og konsulatene til et felles konsulært seminar i Antalya.

Representanter fra sjømannskirken, nordisk forsikringsbransje, lokal advokatstand og tyrkisk assistanseselskap var også med.

Det var den norske ambassaden i Ankara var vertskap i år og på programmet stod bl.a. lærerikt foredrag om Tyrkias deportasjonspraksis fra Tyrkisk Direktorat for Immigrasjon, presentasjon av sjømannskirken og informasjon om hvordan møte mennesker i krise og psykisk syke. De fire nordiske politiliaisonene holdt et engasjerende innlegg og nytt av i år arrangerte vi også en konsulær speed-dating, som ble svært godt mottatt av deltakerne.

Det ble en spennende dag hvor mange ulike konsulære problemstillinger ble belyst og behørig diskutert. De årlige seminarene er godt innarbeidet og får svært god tilbakemelding av alle aktører. Seminarene har hatt stor betydning for styrket samarbeid og forståelse mellom de nordiske turoperatørene, nordiske ambassader, konsulater og lokale myndigheter.