Vinterlekene 2018

8373_2018_pyeongchang_olympics-primary-2018.png
Offisiell logo for OL i Pyeongchang 2018

På denne siden vil du finne relevant informasjon angående avholdelsen av Vinterlekene i PyeongChang i Februar/Mars 2018. Ambassaden anbefaler alle som kommer til Sør-Korea under denne perioden å holde seg jevnlig oppdatert gjennom ambassadens hjemmeside og Facebook-side.

Fra den 9. til den 24. Februar i 2018 vil de olympiske leker avholdes i Pyeongchang, mens de paralympiske lekene vil avholdes 9. til 18 Mars.

Den norske ambassaden i Seoul gleder seg til å overvære denne begivenheten, og har som mål å bistå innenfor sitt felt slik at alle nordmenn som kommer til Sør-Korea får en hyggelig opplevelse.

For kjøp av billetter og generell informasjon om lekene, klikk deg inn på den offisielle hjemmesiden til CoSport.

 

Sikkerhet og beredskap: I tilfelle en krisesituasjon skulle oppstå under lekene er det avgjørende at ambassaden har informasjon om hvor mange nordmenn som befinner seg i Sør-Korea til enhver tid. Vi ber derfor instendig alle som kommer om å registrere seg ved Reiseregistrering.no. På denne måten vil ambassaden kunne nå ut og formidle viktig informasjon til alle på en rask og effektiv måte.

Retningslinjer som inneholder generelle anbefalinger om hva den enkelte bør gjøre under en krisesituasjon kan finnes her.

 

Praktisk informasjon

Overnatting: Lekene vil finne sted i Pyeongchang, et fylke i den nordøstlige delen av landet. Nærmeste tettsted er byen Pyeongchang, med et innbyggertall på rundt 10.000. Med begrensede muligheter for overnatting i nærområdene, selv med økt kapasitet rundt lekene, vil mange måtte finne overnatting i Seoul, en tre-timers kjøretur unna. Seoul har en meget godt utbygd infrastruktur, og et stort og variert tilbud av overnattings-og serveringssteder.

Transport: Myndighetene i Sør-Korea har besluttet å bygge en flunkende ny jernbane som skal sammenkoble vestkysten med Pyeongchang, som etter planen skal stå ferdig i slutten av 2017. Med nye høhastighetstog som skal gå regelmessig og ha sitteplasser for opp til 410 passasjerer, forventer man å kutte reisetiden med over 50 % og kunne transportere opptil 19.000 tilskuere daglig.