| Bratislava, Slovakia

Vil du være vår neste studentprakikant?

Den norske ambassaden i Bratislava tilbyr et spennende opphold som praktikant for vårsemesteret 2019 fra 1. februar til 31. juli. Søknadsfristen er mandag 1. oktober 2018.

Målsettingen med praktikantordningen er å spre kunnskap om og interesse for utenrikstjenesten. Slovakia har en unik posisjon sentralt i Europa, en spennende kultur og et interessant politisk klima. Ambassaden har en stab på åtte ansatte og befinner seg ti minutters gange fra hovedstadens sentrum. Vi søker etter en engasjert og proaktiv student som liker nye utfordringer.

Under veiledning vil praktikanten ta del i varierte og interessante oppgaver som gir et godt innblikk i de mangfoldige arbeidsoppgavene ved en utenriksstasjon. Praktikanten vil ha en sentral rolle i driften av ambassadens nettside og sosiale medier, delta i ambassadens øvrige informasjons- og profileringsarbeid, kulturtiltak samt i arbeidet med politisk og økonomisk rapportering.

Søkere som for tiden er studenter må være under utdanning ved et godkjent lærested i henhold til Lånekassen. Søkere som er mellom bachelor- og mastergrad, og for tiden ikke er registrert på et studieprogram kan likevel bli vurdert dersom de har til hensikt å fortsette med en mastergrad etter et eventuelt prakitkantopphold. Praktikanten kan ikke ha vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Praktikanten forutsettes å være samfunnsinteressert, ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk, samt ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Det forutsettes også god kjennskap til bruk av sosiale medier og IKT-verktøy.

Praktikanten vil motta et mindre stipend på om lag NOK 8500 per måned. Reise- og levekostnader dekkes av praktikanten selv. Praktikanttidens varighet er inntil seks måneder med tiltredelse ca. 1. februar 2019. Det er mulig å søke om stipend gjennom Erasmus+ programmet. Det er ingenting i veien for å kombinere Erasmus+ stipendet med andre stipend.

Kortfattet søknad, CV, karakterutskrifter/kopi av vitnemål og relevante attester sendes i én PDF-fil til emb.bratislava@mfa.no innen mandag 1. oktober. Det er en forutsetning at praktikanten har norsk statsborgerskap, er medlem i norsk folketrygd og har gyldig helsetrygdkort. Aktuelle kandidater må påregne intervju per telefon eller Skype.

Eventuelle spørsmål kan rettes til ambassaderåd Per Øystein Vatne på e-post per.oystein.vatne@mfa.no og telefon + 47 23 95 61 04, eller til nåværende praktikant Nikita Dhawan på e-post nikita.dhawan@mfa.no og telefon +421 2 5910 0100.