Ny praktikant for høstsemesteret 2018 søkes!

Praktikant
Nåværende praktikant Hans Peter Riise Tranøy. Bilde: Livia Cseresova.

Den norske ambassaden i Bratislava tilbyr et spennende opphold som praktikant for høstsemesteret 2018.

 

Målsettingen med praktikantordningen er å spre kunnskap om og interesse for utenrikstjenesten. Slovakia har en unik posisjon sentralt i Europa, en spennende kultur og et interessant politisk klima. Ambassaden har en stab på åtte ansatte og befinner seg ti minutters gange fra hovedstadens sentrum. Vi søker etter en engasjert og proaktiv student som liker nye utfordringer.

 

Under veiledning vil praktikanten ta del i varierte og interessante oppgaver som gir et godt innblikk i de mangfoldige arbeidsoppgavene ved en utenriksstasjon. Praktikanten vil ha en sentral rolle i driften av ambassadens nettside og sosiale medier, delta i ambassadens øvrige informasjons- og profileringsarbeid, kulturtiltak samt i arbeidet med politisk og økonomisk rapportering.

 

Praktikanten må være under utdanning ved et godkjent lærested i henhold til Lånekassen, og kan ikke ha vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Praktikanten forutsettes å være samfunnsinteressert, ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk, samt ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

 

Praktikanten vil motta et mindre stipend på om lag NOK 8500 per måned. Reise- og levekostnader dekkes av praktikanten selv. Praktikanttidens varighet er inntil seks måneder med tiltredelse ca. 1. august 2018. Det er mulig å søke om stipend gjennom Erasmus+ programmet. Det er ingenting i veien for å kombinere Erasmus+ stipendet med andre stipend.

 

Kortfattet søknad, CV, kopi av vitnemål og relevante attester sendes per e-post til emb.bratislava@mfa.no innen fredag 23. mars 2018. Søkere må være norske statsborgere og medlem av folketrygden. Aktuelle kandidater må påregne intervju per telefon.

 

Eventuelle spørsmål kan rettes til ambassaderåd Per Øystein Vatne på e-post per.oystein.vatne@mfa.no og telefon + 47 23 95 61 04, eller til nåværende praktikant Hans Peter Riise Tranøy på e-post hans.peter.riise.tranoy@mfa.no og telefon +421 2 5910 0100.