Ambassaden søker ny praktikant for våren 2022

Ambassaden i Bratislava tilbyr et opphold som praktikant for studenter våren 2022.

Målsettingen med praktikantordningen er å spre kunnskap om og interesse for utenrikstjenesten. Slovakia har en unik posisjon sentralt i Europa, en spennende kultur og et interessant politisk klima. Ambassaden har en stab på åtte ansatte og befinner seg ti minutters gange fra hovedstadens sentrum. Vi søker etter en engasjert student som liker nye utfordringer.

Under veiledning vil praktikanten ta del i varierte og interessante oppgaver som gir et godt innblikk i de mangfoldige arbeidsoppgavene ved en utenriksstasjon. Praktikanten vil ha en sentral rolle i driften av ambassadens nettside og sosiale medier, delta i ambassadens øvrige informasjons- og profileringsarbeid, kulturtiltak samt i arbeidet med politisk og økonomisk rapportering.

Praktikanten må være under utdanning ved et godkjent lærested i henhold til Lånekassen, og kan ikke ha vært studentpraktikant i utenrikstjenesten tidligere. Praktikanten forutsettes å være samfunnsinteressert, ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og norsk, samt ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner.

Praktikanten vil motta et stipend på omlag NOK 11.500 per måned til å dekke bo- og levekostnader. Praktikanten må selv dekke utgifter forbundet med reise til og fra Bratislava, og er selv ansvarlig for å finne et sted å bo.

Søknadsfrist er 12.november 2021, med tiltredelse i januar. Det gjøres oppmerksom på at pandemien kan medføre at ambassaden blir nødt til å endre tiltredelsestidspunkt, eller avlyse oppholdet.

Søknad, CV, referanser og eventuelt andre dokumenter sendes til ambassaden i Bratislava til: emb.bratislava@mfa.no.

Alle søkere vil få svar, og aktuelle kandidater vil bli kontaktet for intervju.