Epostbrev av 14. mai 2020 til nordmenn og venner av Norge i Saudi-Arabia, Bahrain, Oman og Jemen

Kjære nordmenn – og venner av Norge – i Saudi-Arabia, Bahrain, Oman og Jemen,

 

[Send gjerne eposten videre, og beklager hvis den er sendt til noen som nå for lengst har reist eller flyttet ut av regionen].

 

Vi lever hver dag i ekstraordinære tider, og den norske grunnlovsdagen, nasjonaldagen kommende søndag vil neppe bli helt som den pleier for de som har brukt å feire den med små eller store sammenkomster. Vi er, de fleste av oss, underlagt myndighetenes reguleringer for sosial distansering, portforbud og betydelige reise- og bevegelsesrestriksjoner, for å nevne noe. Og det ser ut til at disse ordningene vil vare en stund til.

 

Jeg tok meg den frihet å sende Kongeparet i Norge en hilsen (*) på vegne av oss alle i anledning nasjonaldagen, og jeg har fått en hyggelig hilsen tilbake. Se vedlagte brev (pdf-fil).

 

(*) Jeg skrev: «På vegne av nordmenn i Saudi-Arabia, Bahrain, Oman og Jemen (vi er om lag 330 alt i alt) vil jeg få overbringe de beste lykkeønskninger i anledning nasjonaldagen 17. mai til DDMM Kongen og Dronningen og Deres familie. For de fleste nordmenn både ute og hjemme vil nok årets markering bli svært annerledes enn hva vi er vant med. Vi vil likevel, ved hjelp av media og sosiale medier, knytte oss opp til feiringene hjemme, og minne oss om at vi er alle en del av en tradisjonsrik, demokratisk nasjon med en av verdens eldste grunnlover og med et kongehus som holder fast ved viktige verdier. Med de beste ønsker for dagen og god helse, ærbødig hilsen Øyvind Stokke, den kongelige ambassade i Riyadh».

 

Som dere kanskje har sett bl.a. fra min twitter-konto eller ambassadens linkedin- og facebook-profil (se lenker i min signatur nedenfor), så har det de siste ukene gått opptil flere fly til Europa, fra Riyadh og Jeddah, og særlig til London, Frankfurt og Paris, og nå den 19. mai vil det også settes opp et fly til Stockholm fra Jeddah. Den 18. mai går det også et fly fra Muscat til London (Oman Air), forstår vi.

 

Det er stort sett Saudi Airlines som setter opp flyene, det er first come, first served og billetter bestilles direkte hos www.saudia.com. Billettene er relativt dyre. Man må også framvise at man har flybillett videre til Norge. Ambassaden kan i enkelte tilfeller bistå med transport/tillatelsesdokument for å komme seg til flyplassen. Hvis dere skulle ha noen spørsmål rundt disse flyvningene, kontakt gjerne min kollega Geir på telefon/sms +966 550759525, epost: emb.riyadh@mfa.no.

 

Jeg vet ikke når vanlig rutetrafikk vil bli gjenopptatt, eller når grensene åpner, eller når det vil bli mulig å komme seg tilbake igjen dvs. fra Norge og til Saudi-Arabia eller til de andre landene i vår region. Kanskje vi vet mer om myndighetens planer etter at Ramadan og Eid-feiringen er over.

 

Her er to gode nettsteder for koronainformasjon i Norge:

https://www.regjeringen.no/no/tema/Koronasituasjonen/id2692388/

https://www.fhi.no/en/id/infectious-diseases/coronavirus/

 

Ellers så regner jeg med at dere, som meg, følger med på lokale myndigheters websider eller sosiale medier for å holde seg så orientert man kan om situasjonen i de land vi bor i, og om de tiltak som gjøres, og hvor dere skal henvende dere hvis dere får mistanke om at dere har symptomer på smitte.

 

Mye informasjon legges ut her hos det saudiske helsedepartement: https://twitter.com/SaudiMOH . Tall og gode råd for hele regionen: https://twitter.com/WHOEMRO . Jeg legger også ut mye informasjon på min konto, særlig om reiser til Norge: https://twitter.com/oyvind_stokke

 

Igjen vil jeg ønske dere en fortsatt god Ramadan og en hyggelig nasjonaldag, tross alle begrensninger. Og så sees vi enten i Riyadh eller der dere bor når situasjonen begynner å normalisere seg. Ikke nøl med å ta kontakt om det er noe jeg kan bistå dere med, se kontaktdetaljer nedenfor.

 

Beste hilsen Øyvind

 

 

imageswuk.png

 

 

 

 

 

Øyvind Stokke

Ambassador to Saudi Arabia, Oman, Bahrain and Yemen

Royal Norwegian Embassy in Riyadh

Mobile: +966 55 999 3469

Office: +966 11 488 1904

Web I Facebook I Twitter I LinkedIn I Instagram

imagecpw8d.png