Spesialflyvninger med Qatar Airways 25–29. april

Ambassaden har mottatt informasjon om at Qatar Airways vil gjennomføre tre spesialflyvninger fra Lahore til Doha med mulighet for videre forbindelse til Oslo 25., 28. og 29. april. I tillegg er det satt opp én spesialflyvning fra Peshawar til Doha 29. april.

Flyvningene er organisert av Qatar Airways. Billetter bestilles direkte gjennom flyselskapet, enten ved et av Qatars Airways salgskontorer eller på hjemmesiden deres (https://www.qatarairways.com/en-pk/homepage.html). Det er også mulig å kjøpe billetter gjennom enkelte reisebyråer.

Billettprisen er fastsatt av Qatar Airways, og den enkelte reisende må selv betale for flybilletten. Spørsmål om eventuell refusjon av utgifter til flybilletter må rettes til ditt reiseforsikringsselskap.

Flyvningene ventes å bli raskt utsolgt. Dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet, er det viktig at du bestiller en sammenhengende billett med Qatar Airways helt frem til Oslo. Reisende uten gyldig billett videre fra Doha vil kunne nektes ombordstigning.

Det minnes om at utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge vil bli bortvist på grensen. Mer informasjon om vilkårene for innreise til Norge kan finnes her: https://www.udi.no/om-koronasituasjonen/er-i-utlandet-sporsmal-og-svar-for-borgere-av-land-utenfor-eueos/

Det er den enkelte reisendes ansvar å holde seg oppdatert om gjeldende innreisebestemmelser og reiserestriksjoner samt eventuelle endringer i flyvningen.

Reisende må selv organisere transport til Lahore og Peshawar. Det er viktig å beregne ekstra god tid, da både reisen til lufthavnen og kontrollene på stedet må ventes å ta lenger tid enn vanlig.

Ambassaden har utarbeidet et brev som kan fremvises ved eventuelle sjekkpunkter. Vi kan imidlertid ikke sikre fritt leide til lufthavnen eller garantere at pakistanske myndigheter vil tillegge brevet vekt.

Videre transport fra Oslo lufthavn til bestemmelsessted i Norge må også organiseres på egen hånd. I tråd med gjeldende bestemmelser skal alle som kommer til Norge fra utlandet i hjemmekarantene i 14 dager.

Alle nordmenn som har forlatt Pakistan, bes oppdatere informasjonen sin i https://www.reiseregistrering.no/. Dette er viktig for at ambassaden skal kunne holde oversikt over gjenværende norske borgere i landet.