PIA-flyvning til Oslo 29. mai

Det er satt opp en spesialflyvning med PIA fra Islamabad til Oslo fredag 29.mai kl. 07.00 (pakistansk tid).

Flyvningen har nummer PK 8751. Bruk dette nummeret i kontakt med PIA.

Flyvningen er organisert av PIA, som har opplyst ambassaden om at billetter fra nå av kan kjøpes ved deres salgskontorer. Vi anbefaler at du snarest mulig tar kontakt med et salgskontor. Reisebyråer kan også ha billetter til salgs.

Billettprisen er fastsatt av PIA, og den enkelte reisende må selv betale for flybilletten. Spørsmål om eventuell refusjon av utgifter til flybilletter må rettes til ditt reiseforsikringsselskap. Hvis du har billett til en kansellert PIA-flyvning til Oslo, må eventuelle spørsmål om billettens gyldighet rettes til PIA.

Dette er ikke en gjenåpning av ordinært rutetilbud, og det er usikkert når den neste flyvningen fra Pakistan til Norge vil finne sted. Pakistan har forlenget suspensjonen av ordinær flytrafikk til 31. mai, og ytterligere forlengelser er sannsynlige. Ambassaden oppfordrer derfor norske reisende i Pakistan til å benytte seg av tilbudet. Til orientering blir det på nåværende tidspunkt ikke planlagt for en ny SAS-flyvning.

Utenlandske borgere som skal reise videre fra Oslo til sitt hjemland, må kunne fremvise gyldig billett til sluttdestinasjonen for å kunne reise med denne flyvningen. Svenske og danske borgere, som kan dokumentere at de vil reise videre til sluttdestinasjonen med bil, buss eller tog, kan også reise med denne flyvningen.

Vi minner om at utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge og som ikke har billett til sluttdestinasjon utenfor Norge, vil bli bortvist på grensen. Mer informasjon om vilkårene for innreise til Norge kan finnes her: https://www.udi.no/om-koronasituasjonen/er-i-utlandet-sporsmal-og-svar-for-borgere-av-land-utenfor-eueos/

Det er den enkelte reisendes ansvar å holde seg oppdatert om gjeldende innreisebestemmelser og reiserestriksjoner.

Alle reisende med billett til denne flyvningen oppfordres til å kontakte flyselskapet direkte for å bekrefte avreisetidspunktet i god tid før avgang. Ambassaden følger situasjonen nøye, men kan ikke garantere at flyvningen ikke vil bli endret eller kansellert.

Reisende må selv organisere transport til lufthavnen i Islamabad. Det er viktig å beregne ekstra god tid, da både reisen til Islamabad og kontrollene i lufthavnen må ventes å ta lenger tid enn vanlig.

Videre transport fra Oslo lufthavn til bestemmelsessted i Norge må også organiseres på egen hånd. I tråd med gjeldende bestemmelser skal alle som kommer til Norge fra utlandet i hjemmekarantene i 10 dager.

Alle nordmenn som har forlatt Pakistan bes oppdatere informasjonen sin i https://www.reiseregistrering.no/. Dette er viktig for at ambassaden skal kunne holde oversikt over gjenværende norske borgere i landet.