Forlengelse av flysuspensjon

Den 21. mars suspenderte pakistanske myndigheter alle kommersielle internasjonale flyvninger til Pakistan. Dette gjelder inntil videre fram til 15. mai. Det er foreløpig usikkert hvorvidt flyselskapene vil kunne gjenoppta flyvninger til og fra Pakistan etter denne datoen. For tiden går kun noen helt få spesialflyvninger.

Norsk UD og ambassaden i Islamabad jobber fortsatt med å få hjem norske borgere fra Pakistan. Norske borgere som er på reise i Pakistan, bør vurdere å benytte seg av eventuelle muligheter for utreise som norske myndigheter eller andre land setter opp, samt følge med på hjemmesidene til flyselskap og/eller reisebyrå for informasjon om mulige nye flyvninger. Det er for tiden ingen konkrete planer om å sette opp et nytt spesialfly fra Norge.

Utenriksdepartementet innførte den 14. mars et reiseråd som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, inkludert Pakistan. Ambassaden gjør oppmerksom på at dette reiserådet fortsatt gjelder.

Norske borgere som reiser eller har reist utenlands etter innføring av reiserådet den 14. mars, kan ikke regne med å få konsulær bistand fra Utenriksdepartementet til å komme hjem til Norge. Det gjelder i alle situasjoner der vi har reiseråd av denne typen.