Fly fra Islamabad til København og Oslo

Det er satt opp spesialflyvninger med PIA fra Islamabad til København 8. april og Oslo 9. april. Billetter kan bestilles på https://www.piac.com.pk/ fra 4. april kl. 18.00 (pakistansk tid).

(Oppdatert 7. april): Ambassaden har mottatt informasjon om at avreisetidspunktet for PIAs flyvning til København i morgen kan ha blitt endret, uten at PIA skal ha gitt beskjed til alle passasjerene.

Mens vi ikke er kjent med noen endringer i avgangen til Oslo på torsdag, er det mulig at også denne flyvningen vil bli forsinket eller fremskyndet. Vi oppfordrer derfor alle reisende med billett til en av PIAs flyvninger om å kontakte flyselskapet direkte for å bekrefte avgangen i god tid før avreise.

Hvis du har billett til en kansellert PIA-flyvning til Oslo, må eventuelle spørsmål om billettens gyldighet rettes til PIA.

Det er den enkelte reisendes ansvar å holde seg oppdatert om eventuelle endringer i avreisetidspunktet eller andre forhold som påvirker flyvningen. Samtidig er det nå viktig å beregne ekstra god tid både til og på flyplassen.

Vi gjør oppmerksom på at norske borgere og personer med oppholdstillatelse i Norge som skal fly til København, ha kjøpt flybillett videre til Norge før de sjekker inn på flyet i Islamabad. Det vil ikke være mulig å reise fra Danmark til Norge ved hjelp av andre transportmidler enn fly.

Oppdatert reiseinformasjon om Danmark kan finnes her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_danmark/id2415976/

(Oppdatert 6. april): Ambassaden har mottatt mange spørsmål knyttet til flyvningenes status. Vi gjør oppmerksom på at PIAs avganger ikke er repatrieringsflyvninger i regi av Utenriksdepartementet. Den enkelte reisende må selv betale for billetten og organisere transport til flyplassen i Islamabad så vel som fra Oslo/København til bestemmelsesstedet i Norge.

Det er viktig å holde direkte kontakt med flyselskapet i tilfelle endringer. Ambassaden følger situasjonen nøye, men kan ikke garantere at flyvningene ikke vil bli endret eller kansellert. Den enkelte borger må selv vurdere om det er ønskelig å benytte seg av tilbudet, og bør sørge for å alltid ha gyldig reiseforsikring.

(Oppdatert 4. april): PIA opplyser at billettene til Oslo-flyvningen 9. april ble utsolgt straks de ble lagt ut kl. 18 i dag. Billetter har i liten grad vært tilgjengelige på hjemmesiden deres. Selskapet opplyser at reisebyråer og PIAs salgskontorer i Pakistan og Norge kan ha billetter til salgs. Vi oppfordrer de norske borgerne i Pakistan som ikke har fått kjøpt billett, til å kontakte reisebyrå eller PIAs salgskontorer. Det kan også være grunn til å følge med på PIAs hjemmeside da det kan bli lagt ut ledige billetter der senere.

(Oppdatert 4. april): Dette er ikke en gjenåpning av ordinært rutetilbud og det er uvisst når de neste flyvningene fra Pakistan til Norge og Danmark vil finne sted. Norske reisende i Pakistan oppfordres derfor til å benytte seg av dette tilbudet.

Begge avgangene har flynummer PK 751 og avreisetid kl. 11.00.

Reisende må selv organisere transport til flyplassen i Islamabad. Om du tar kontakt med ambassaden, kan vi sende deg et brev vi har utarbeidet til støtte for norske borgere i Pakistan som har gyldig flybillett ut av landet, men risikerer å møte hindringer på veien til flyplassen.

Husk at du må ha gyldig pass for innsjekking på flyvningen. Kun personer med norsk borgerskap eller gyldig oppholdstillatelse i Norge vil kunne sjekke inn på flyet.

Personer som har symptomer på Covid-19 (koronavirus) vil dessverre kunne nektes ombordstigning. Der er helsescreening på flyplassen.

Videre transport til bestemmelsessted i Norge må organiseres på egen hånd. I tråd med gjeldende bestemmelser skal alle som kommer til Norge fra utlandet i karantene i 14 dager.

Når du har forlatt Pakistan, setter vi stor pris på at du oppdaterer din informasjon i https://www.reiseregistrering.no/.