Airport traveller drawing - Photo:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Ekstraordinær SAS-flyvning fra Islamabad til Oslo 11. april

Utenriksdepartementet har satt opp en ekstraordinær flyvning med SAS fra Islamabad til Oslo lørdag 11. april: Avreise fra Islamabad internasjonale lufthavn kl. 11.00 lokal tid, med ankomst Oslo kl. 14.55 samme dag.

Flyvningen er forbeholdt norske og nordiske borgere samt personer med gyldig oppholdstillatelse i Norge.

Billetter bestilles på https://www.4groupsonly.dk/islamabadsaturday11april og betales av den enkelte reisende. Merk at prisene er oppgitt i danske kroner.

Dersom du ønsker å benytte deg av tilbudet, ber vi om at du setter deg grundig inn i informasjonen på Profil Rejsers nettside.

Spørsmål om eventuell refusjon av utgifter til flybilletter må rettes til ditt reiseforsikringsselskap.

Det minnes om at utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge vil bli bortvist på grensen. Bare passasjerer som tilfredsstiller kriteriene for innreise til Norge eller Norden vil få tillatelse til å gå om bord på flyet. Det er derfor viktig at du selv sjekker om du oppfyller kriteriene for innreise til Norge eller Norden og at du oppgir korrekt informasjon ved kjøp av billett.

Skal du til Norge og lurer på om du oppfyller vilkårene for innreise, se her: https://www.udi.no/en/about-the-corona-situation/currently-not-in-norway-questions-and-answers-for-nationals-outside-eueea/

Skal du videre fra Oslo til et av de nordiske landene, må du kunne fremvise gyldig billett til sluttdestinasjonen for å bli tillatt ombordstigning.

Personer som har symptomer på covid-19 (koronavirus) vil nektes ombordstigning. Alle passasjerer må gjennomgå helsescreening på flyplassen.

Om du ikke tillates ombordstigning på flyet eller innreise i Norge fordi kriteriene ikke er oppfylt, vil kjøpet ikke bli refundert.

Reisende må selv organisere transport til lufthavnen i Islamabad. Det er viktig å beregne ekstra god tid, da både reisen til Islamabad og kontrollene i lufthavnen må ventes å ta lenger tid enn vanlig. Oppmøte fire timer før flyavgang tilrådes, dvs. kl. 07.00.

Vi gjør oppmerksom på at enkelte veier kan være stengt. Det kan også være sjekkpunkter og lokale forskrifter som begrenser hvor mange personer som er tillatt i hvert kjøretøy. Ambassaden har utarbeidet et brev som kan fremvises ved eventuelle kontroller. Vi kan imidlertid ikke sikre fritt leide til flyplassen eller garantere at pakistanske myndigheter vil tillegge brevet vekt.

Videre transport til bestemmelsessted i Norge må også organiseres på egen hånd. I tråd med gjeldende bestemmelser skal alle som kommer til Norge fra utlandet i karantene i 14 dager.

Vi minner om at nordmenn som har forlatt Pakistan, bes oppdatere informasjonen sin i https://www.reiseregistrering.no/. Dette er viktig for at ambassaden skal kunne holde oversikt over gjenværende norske borgere i landet.