Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Fly fra Islamabad til København og Oslo

Det er satt opp spesialflyvninger med PIA fra Islamabad til København 8. april og Oslo 9. april. Billetter kan bestilles på https://www.piac.com.pk/ fra 4. april kl. 18.00 (pakistansk tid).

(Oppdatert 7. april): Ambassaden har mottatt informasjon om at avreisetidspunktet for PIAs flyvning til København i morgen kan ha blitt endret, uten at PIA skal ha gitt beskjed til alle passasjerene.

Mens vi ikke er kjent med noen endringer i avgangen til Oslo på torsdag, er det mulig at også denne flyvningen vil bli forsinket eller fremskyndet. Vi oppfordrer derfor alle reisende med billett til en av PIAs flyvninger om å kontakte flyselskapet direkte for å bekrefte avgangen i god tid før avreise.

Hvis du har billett til en kansellert PIA-flyvning til Oslo, må eventuelle spørsmål om billettens gyldighet rettes til PIA.

Det er den enkelte reisendes ansvar å holde seg oppdatert om eventuelle endringer i avreisetidspunktet eller andre forhold som påvirker flyvningen. Samtidig er det nå viktig å beregne ekstra god tid både til og på flyplassen.

Vi gjør oppmerksom på at norske borgere og personer med oppholdstillatelse i Norge som skal fly til København, ha kjøpt flybillett videre til Norge før de sjekker inn på flyet i Islamabad. Det vil ikke være mulig å reise fra Danmark til Norge ved hjelp av andre transportmidler enn fly.

Oppdatert reiseinformasjon om Danmark kan finnes her: https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/velg-land/reiseinfo_danmark/id2415976/

(Oppdatert 6. april): Ambassaden har mottatt mange spørsmål knyttet til flyvningenes status. Vi gjør oppmerksom på at PIAs avganger ikke er repatrieringsflyvninger i regi av Utenriksdepartementet. Den enkelte reisende må selv betale for billetten og organisere transport til flyplassen i Islamabad så vel som fra Oslo/København til bestemmelsesstedet i Norge.

Det er viktig å holde direkte kontakt med flyselskapet i tilfelle endringer. Ambassaden følger situasjonen nøye, men kan ikke garantere at flyvningene ikke vil bli endret eller kansellert. Den enkelte borger må selv vurdere om det er ønskelig å benytte seg av tilbudet, og bør sørge for å alltid ha gyldig reiseforsikring.

(Oppdatert 4. april): PIA opplyser at billettene til Oslo-flyvningen 9. april ble utsolgt straks de ble lagt ut kl. 18 i dag. Billetter har i liten grad vært tilgjengelige på hjemmesiden deres. Selskapet opplyser at reisebyråer og PIAs salgskontorer i Pakistan og Norge kan ha billetter til salgs. Vi oppfordrer de norske borgerne i Pakistan som ikke har fått kjøpt billett, til å kontakte reisebyrå eller PIAs salgskontorer. Det kan også være grunn til å følge med på PIAs hjemmeside da det kan bli lagt ut ledige billetter der senere.

(Oppdatert 4. april): Dette er ikke en gjenåpning av ordinært rutetilbud og det er uvisst når de neste flyvningene fra Pakistan til Norge og Danmark vil finne sted. Norske reisende i Pakistan oppfordres derfor til å benytte seg av dette tilbudet.

Begge avgangene har flynummer PK 751 og avreisetid kl. 11.00.

Reisende må selv organisere transport til flyplassen i Islamabad. Om du tar kontakt med ambassaden, kan vi sende deg et brev vi har utarbeidet til støtte for norske borgere i Pakistan som har gyldig flybillett ut av landet, men risikerer å møte hindringer på veien til flyplassen.

Husk at du må ha gyldig pass for innsjekking på flyvningen. Kun personer med norsk borgerskap eller gyldig oppholdstillatelse i Norge vil kunne sjekke inn på flyet.

Personer som har symptomer på Covid-19 (koronavirus) vil dessverre kunne nektes ombordstigning. Der er helsescreening på flyplassen.

Videre transport til bestemmelsessted i Norge må organiseres på egen hånd. I tråd med gjeldende bestemmelser skal alle som kommer til Norge fra utlandet i karantene i 14 dager.

Når du har forlatt Pakistan, setter vi stor pris på at du oppdaterer din informasjon i https://www.reiseregistrering.no/.