Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

_O3A2250.jpg

Om ambassaden

Velkommen til Den norske ambassade i Haags hjemmeside!

Address
Royal Norwegian Embassy
Eisenhowerlaan 77J
NL-2517 KK The Hague. 

Contact Information
Tel: +31 (0) 70 311 7611
(From Norway: Tel. 23 95 80 00)
E-mail: [email protected]

Det gode forholdet mellom Nederland og Norge går langt tilbake i tid og strekker seg over flere ulike områder. Visste du at verdens lengste undervanns-strømkabel på 580 km strekker seg fra Norge til Nederland? Eller at deler av Amsterdam er bygd opp på norsk treverk, importert i det 16. århundre? Som du kan lese i vår artikkel om forholdet mellom Norge og Nederland, har de to landende hatt et langvarig og godt bilateralt forhold. Ikke bare er Nederland en av Norges viktigste handelspartnere – vi deler også mange av de samme verdiene og samarbeider ofte internasjonalt. Forsvarssamarbeid, kulturell utveksling og energi er andre områder med sterke bilaterale bånd.

Vår ambassade er også ansvarlig for å representere Norge i de mange internasjonale institusjonene her i Haag, som for eksempel Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), i tillegg til en rekke internasjonale domstoler og tribunaler, herunder Den internasjonale domstolen (ICJ), Den internasjonale straffedomstolen (ICC), Den internasjonale voldgiftsdomstolen (PCA) og Det internasjonale tribunalet for tidligere Jugoslavia. Du kan lese mer om disse institusjonene her.

Jeg håper at vår hjemmeside vil være en nyttig kilde til informasjon. Her kan du finne informasjon om Norge og Nederland, det norske samfunn, om det å reise til Norge, pressemeldinger og konsulær informasjon. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du skulle ha spørsmål. Kontaktinformasjon finner du nedenfor.

Met vriendelijke groet,

Martin Sørby