For nordmenn

Om ambassaden

Norge anerkjente Kosovo som et selvstendig land i mars 2008, og den kgl. norske ambassaden i Prishtina åpnet i oktober samme år. Ambassaden er også akkreditert til Albania.

Reiseinformasjon for Kosovo

Lenke til tema om reiseinformasjon på regjeringen.no

Reiseregistrering

Reiseregistrering.no er et tilbud til norske reisende som ønsker å registrere kontaktopplysningene sine hos Utenriksdepartementet. Dette vil gjøre det lettere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg i tilfelle noe alvorlig skulle skje der du er.

Valg i Norge 2017

11. september 2017 skal det avholdes stortings- og sametingsvalg i Norge. Samtidig skal det avholdes ekstraordinært kommunestyrevalg for innbyggerne i Tjøme kommune og Nøtterøy kommune i Vestfold fylke, som følge av sammenslåingen av disse kommunene til Færder kommune fra 2018. På valgdagen er det ikke anledning til å avgi stemme i utlandet. Er du i utlandet på valgdagen og ønsker å stemme ved valget, må du forhåndsstemme.

Pass

Nordmenn bosatt i Kosovo og Albania kan søke om pass ved den norske ambassaden i Prishtina. Dette må gjøres ved personlig fremmøte på ambassaden etter avtale. Ved søknad om pass til barn må barnet være med.

Personnummer

Man må ha norsk personnummer for å søke om norsk pass. For barn født i utlandet er det kun passmyndighet som kan søke om personnummer.

Statsborgerskap

Alle som er født etter september 2006 blir automatisk norsk hvis mor eller far er norsk.

Giftemål

Ambassaden i Prishtina har ikke vigselsrett, men norske borgere kan likevel inngå ekteskap i Kosovo og Albania.

Legalisering av dokumenter

Ambassaden bistår ikke lenger med legalisering av dokumenter. Dette kan nå gjøres lokalt av kompetente myndigheter i Kosovo.