Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Information banner - Photo:MFA/Birkely
MFA/Birkely

Covid 19: Informasjon til reisende og fastboende i Kenya

På denne siden har ambassaden samlet relevant informasjon i forbindelse med utbruddet av COVID-19, for nordmenn og utenlandske borgere med oppholdstillatelse som oppholder seg i Kenya . Siden helsevesenet her er betydelig svakere enn det norske, anbefaler ambassaden alle som har helsemessige utfordringer å vurdere hvorvidt de fortsatt ønsker å oppholde seg i Kenya

Reiseregistrering.no

Vi oppfordrer alle som oppholder seg i Kenya til å registrere seg på Reiseregistrering.no. På denne måten kan ambassaden sende deg en epost eller sms dersom det har vært en alvorlig hendelse, eller vi har viktig informasjon relatert til koronaepidemien.

Vi minner også om at Utenriksdepartementet fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Dette gjelder inntil videre.

Reiseforsikring

Da de fleste reiseforsikringer kun har en varighet på 3 måneder, er det viktig at den enkelte i god tid tar kontakt med sitt forsikringsselskap når de ser at denne tidsperioden overstiges grunnet vanskeligheter med å forlate landet.

Visum

Selv om myndighetene har tilkjennegitt at utreisende med utgått visum ikke vil få problemer, anbefales det sterkt at den enkelte tar kontakt med immigrasjonsmyndighetene for forlengelse av sitt visum utover de vanlige 3 månedene.

Restriksjoner i Kenya som følge av COVID-19

Fra fredag den 27.03.2020 er det innført portforbud fra klokka 19.00 til kl 05.00. Den 06.04.2020 ble det innført forbud mot å reise inn og ut av følgende fylker her i Kenya: Nairobi, Mombasa, Kwale og Kilifi. Den 25.04.2020 ble disse restriksjonene forlenget med ytterligere 21 dager.

Den kenyanske regjeringen suspenderte all passasjertrafikk til og fra Kenya fra midnatt den 25.03.2020. Dette ble ytterligere forlenget med 30 dager fra den 05.04.2020, og er fortsatt gjeldende.

Vi anbefaler alle å følge med i kenyansk media på alle restriksjoner som gjelder i forbindelse med epidemien her i Kenya.

Viktig informasjon om reisemuligheter ut av Kenya

Her vil ambassaden publisere informasjon om arrangerte flygninger ut av Kenya.

Aktuell informasjon om arrangerte flygninger

 • Den nederlandske ambassaden arrangerer et særfly fra Mombasa med TUI/KLM den 28.mai med avgang kl 17.15(OBS! Ny tid). Denne flygningen er for strandede turister og ikke de som er fastboende i Kenya. Dersom du er fastboende men av medisinske grunner har behov for å reise hjem til Norge, kan du likevel få plass på flyet. Du må da oppgi dette når du kontakter oss. Flyet er oppgitt å være fremme i Amsterdam 29.mai kl 01.05 lokal tid.

  Prisen er 900 Euro for strekningen Mombasa-Amsterdam. Denne reisen må bestilles ved å følge fremgangsmåten nedenfor.  Reisen videre må bestilles på egenhånd.

  Bagasjeregler: 1 koffert på maksimum 23 kg. og 1 stk. håndbagasje på maksimum 10 kg.  Ekstra bagasje må det betales for i forbindelse med check-in.

  Dersom det ønskes å medbringe hund/katt skal følgende opplysninger innsendes: Rase, mål, alder og vekt på dyret samt mål på transportkassen.

  For å bestille denne reisen må du sende en epost med fullt navn og oppholdssted til [email protected] innen torsdag 21.mai kl 10. Du vil da få tilsendt et skjema som må fylles ut per reisende, som bekrefter at du ønsker denne reisen. Dette må da returneres ferdig utfylt til [email protected] innen fredag 22.mai kl 10.  Ambassaden vil da oversende dette samlet til den nederlandske ambassaden.

  De europeiske ambassadene vil prøve og sette opp en felles buss fra Nairobi til Mombasa onsdag 27.mai. Dersom du ønsker å reise fra Nairobi til Mombasa med denne, ber vi deg oppgi dette når du kontakter oss. Dersom vi får kjennskap til andre felles transportmåter fra andre områder, vil vi dele dette med de det gjelder.

 • British High Comission organiserer et særfly med Kenya Airways fra Nairobi til London(Heathrow) den 4.juni kl 09.20. Prisen er GBP 1096. Reisende kan kjøpe billetter på https://www.kenya-airways.com/en-uk/charter-flights eller ved å ringe +254 711 024 747. Dere må selv bestille billett videre fra London. Vi gjør oppmersom på at kenyanske myndigheter og Kenya Airways krever at man har testet for Covid-19 og har et sertifikat på at man ikke er smittet for å være med denne flygningen. Dette betyr at så snart du har billett, så må du bestille time for testing på en av Lancet Labaratories avdelinger . Du må selv betale for denne testen. Merk at testresultatene ikke foreligger før det har gått 24 timer, og at testresultatet ikke kan være mer enn 72 timer gammelt ved innsjekking på flygningen.  

Vi ber reisende som benytter seg av noen av flygningene, om å si fra til oss på [email protected]

For personer som oppholder seg utenfor Nairobi

Hvis du ønsker å reise med en av de aktuelle flygningene, kan ambassaden bistå med å søke om tillatelse fra kenyanske myndigheter for å reise til Nairobi/JKIA. En slik søknad skal være kenyanske myndigheter i hende minst 72 timer i forveien. Dersom du ønsker bistand til å passere veisperringer for å komme deg til flyplassen, er det viktig at du kontakter oss på [email protected] . Det vi trenger fra deg er:

 • Kopi av personalsiden av passet på alle reisende
 • Nummerskilt på bilen som skal benyttes
 • Kopi av kenyansk ID for sjåfør
 • Opplysninger om planlagt reisedato og hvilken flygning som skal benyttes

Når du har forlatt Kenya, er det viktig at du oppdaterer dette på Reiseregistrering.no.

Siden flyplassen er stengt for vanlig passasjertrafikk, medfører dette at de fleste særflygninger som arrangeres dessverre vil være kostbare. Ambassaden kan ikke dekke kostnader i forbindelse med hjemreise. Om du allerede har en billett som du ikke får benyttet, må du ta selv ta dette med reiseselskapet og evt forsikringsselskapet. For å lese mer om hva ambassaden kan bistå med, kan du se her.

Annen nyttig informasjon

I tillegg til å følge med i lokal media, kan du følge med på Ministry of Health og WHO  sine nettsider om koronaviruset

Er du utenlandsk statsborger med oppholdstillatelse i Norge og som oppholder deg i Kenya, og du lurer på om du kan returnere til Norge, har UDI en nettside med spørsmål og svar i forhold koronaepidemien.

Oppholder du deg i Kenya sammen med utenlandsk partner uten tillatelse i Norge, og dere begge nå ønsker å reise til Norge, kan dere se mer om visum og oppholdstillatelser her.

Hvem kan få Schengen visum og innreisevisum til Norge? Du kan finne veiledende informasjon her: https://www.udiregelverk.no/rettskilder/udi-retningslinjer/udi-2020-009/