Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Test - Photo:JESHOOTS.COM
JESHOOTS.COM

AVLYST! Norsktest

Ambassaden i Teheran tilbyr kandidater å ta Test i norsk - høyere nivå (Bergenstesten) på ambassaden, mandag 30. mars 2020.

AVLYST!

Norsktest ved ambassaden utgår dessverre på grunn av situasjonen i Iran som følge av koronaviruset.

Test i norsk – høyere nivå (også kalt Bergenstesten) henvender seg hovedsakelig til personer som søker opptak til universiteter og høgskoler i Norge, og som ikke har norsk som morsmål. Testen kan også brukes som dokumentasjon på norskferdigheter av norske statsborgere som har avlagt eksamen ved en videregående skole i utlandet. Alle norske universiteter og høgskoler har godkjent testen som dokumentasjon på norskferdigheter på et høyere nivå (B2–C1).

Testen er ment å betjene personer som oppholder seg i Norge, men det er også mulig å avlegge den skriftlige testen i utlandet.

Ambassaden i Teheran tilbyr kandidater som ønsker det, å ta testen på ambassaden mandag 30. mars. Kandidater som ønsker dette, må først fylle ut nødvendig dokumentasjon og sende disse til bergenstesten@fu.no. Mer informasjon om norsktest i utlandet og fremgangsmåte finnes på Folkeuniversitetets hjemmesiderFristen for å søke om å ta testen i utlandet er 13. februar 2020.

I tillegg til dette må kandidaten informere ambassaden i Teheran om at han/hun ønsker å avlegge testen ved ambassaden. Send e-post til ambassaden og merk e-posten med "Norsktest Teheran 2020" i emnefeltet. Fristen for å bekrefte dette overfor ambassaden er 1. mars 2020.