Jordskjelv på Lombok 5. August 2018

Richter scale

Søndag kveld lokal tid ble Lombok rammet av et jordskjelv med styrke 7 på Richters skala. Jordskjelvet kunne merkes på Lombok (inkludert Gili øyene), Sumbawa og Bali. Det er foreløpig rapportert om mange døde og flere skadde, og store skader på bygninger. Det ble utstedt et tsunamivarsel, men dette ble trukket tilbake etter to timer. Etter jordskjelvet har det vært flere mindre etterskjelv.

 Reiseråd for Indonesia

Utenriksdepartementet fraråder alle ikke-nødvendige reiser til Nord-Lombok og nasjonalparken Mount Rinjani, samt Gili-øyene nordvest for Lombok (Gili Trawangan, Gili Meno og Gili Air).

--------------------------------------------------------------------------------------------

Lokale myndigheter har satt i gang en stor redningsaksjon i de landsbyene på Lombok som er tyngst berørt, samtidig som de jobber med å transportere turister ut fra de berørte områdene på Lombok og Gili-øyene. Nordmenn som befinner seg i disse områdene oppfordres til å følge råd fra lokale myndigheter.

Nordmenn som befinner seg i området og har behov for konsulær bistand kan ta kontakt med ambassaden eller konsulatet på Bali på telefon eller epost.

Ambassaden har åpningstid fra 08:30-16:00 på ukedager og kan nås på:

Telefon: +62 21 2965 0000

Epost: emb.jakarta@mfa.no

Henvendelser utenfor åpningstid vil bli satt over til UDs operative senter i Oslo som er døgnåpent.

Konsulatet på Bali har åpningstid 10:00-13:00 Tirsdag og Torsdag og kan nås på:

Telefon: +62 361 2822 23

Epost: norwegianconsulatebali@yahoo.com