Changes in travel advice and border controls due to the corona virus

- Information in Norwegian

- Information in English

Ungarn og koronaviruset

Her finner du oppdatert reiseinformasjon og helsefaglig informasjon og smittevernråd.

· På UDs reiseinformasjon finner du reise- og sikkerhetsrelatert informasjon om Ungarn, samt en Informasjonsartikkel om reiser og koronavirus. Se også banneret øverst på ambassadens hjemmeside med lenker til flere tema og innsiktsartikler og om Korona og norske utenlandsstudenter

· Helsefaglig informasjon og smittevernråd fra norske myndigheter finnes også her: Folkehelseinstituttets nettsider.

· Informasjon på engelsk om håndtering av COVID-19 i Ungarn finnes på sidene til henholdsvis Den ungarske regjeringens kontor for internasjonal kommunikasjonDet ungarske folkehelsesenteret og Det ungarske turistkontoret.

 

Hvis man tror at man er smittet eller er blitt syk, ring døgnåpent telefonnr. +36-80-277-455 eller +36-80-277-456 (på engelsk eller ungarsk) og be om veiledning.

Ved en sykehusinnleggelse må man være forberedt på at man kun får en oppredd seng. Alt annet må medbringes (Kopp, glass, asjett, bestikk, toalettsaker, toalettpapir, såpe, håndklær, pyjamas, klær, sko, badesko, mat og faste medisiner).

COVID-19. Tiltak i Ungarn

  • Fra midnatt 16./17. mars er grensene stengt for reisende fra utlandet, unntatt for ungarske statsborgere og EØS-borgere med registrert opphold i Ungarn. Dette er en utvidelse i forhold til tidligere vedtak om å stenge grensen for reisende fra Italia, Iran, Kina, Sør-Korea og Israel.
  • Alle tilstelninger i Ungarn uansett antall deltakere er forbudt. Det gjelder ikke religiøse seremonier, vigsler eller begravelser. Det kan gis unntak for idrettsstevner som holdes for lukkede dører, altså innendørs og uten publikum.
  • Alle teatre, kinoer, klubber, kulturinstitusjoner, museer osv. er stengt.
  • Kafeer, restauranter og vanlige butikker er pålagt begrenset åpningstid og må stenge senest kl. 15:00. Unntak for apotek, matvarebutikker og bensinstasjoner som kan holde åpent som vanlig.
  • Fra før av er alle universiteter, skoler og barnehager stengt.
  • Myndighetene oppfordrer spesielt eldre og personer i risikokategorier om å holde seg hjemme.

Se ellers utfyllende informasjon om tiltakene innført den 13.03.20  i dette dokument.