Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Ungarn og koronaviruset

Her finner du oppdatert reiseinformasjon og helsefaglig informasjon og smittevernråd.

· På UDs reiseinformasjon finner du reise- og sikkerhetsrelatert informasjon om Ungarn, samt en Informasjonsartikkel om reiser og koronavirus. Se også banneret øverst på ambassadens hjemmeside med lenker til flere tema og innsiktsartikler og om Korona og norske utenlandsstudenter

· Helsefaglig informasjon og smittevernråd fra norske myndigheter finnes også her: Folkehelseinstituttets nettsider.

· Informasjon på engelsk om håndtering av COVID-19 i Ungarn finnes på sidene til henholdsvis Den ungarske regjeringens kontor for internasjonal kommunikasjonDet ungarske folkehelsesenteret og Budapest flyhavn.

· Informasjon vedrørende EØS borgere som ønsker å reise til Ungarn finnes på sidene til Det ungarske utenriksdepartement.

 

Hvis man tror at man er smittet eller er blitt syk, ring døgnåpent telefonnr. +36-80-277-455 eller +36-80-277-456 (på engelsk eller ungarsk) og be om veiledning.

Ved en sykehusinnleggelse må man være forberedt på at man kun får en oppredd seng. Alt annet må medbringes (kopp, glass, asjett, bestikk, toalettsaker, toalettpapir, såpe, håndklær, pyjamas, klær, sko, badesko, mat og faste medisiner).

COVID-19. Tiltak i Ungarn

Ungarske helsemyndigheter klassifiserer Norge som gult land, noe som medfører at fra 15. juli må reisende fra Norge gjennomgå en helsesjekk på grensen til Ungarn. For informasjon på engelsk se siden til Det ungarske folkehelsesenteret.
Ved tegn på Covid-19 smitte blir utlendinger uten oppholdstillatelse og bosted i Ungarn bortvist fra grensen. Dersom det ikke er tegn til infeksjon blir man sendt i obligatorisk og registrert hjemmekarantene i 14 dager.
Reisende som kan vise frem 2 negative PCR tester fra de siste 5 dagene med minst 48 timers mellomrom får slippe karantene. Bekreftelsen skal være enten på engelsk eller på ungarsk.
Man får avslutte karantenen før tiden går ut også med to negative PCR tester tatt i Ungarn etter innreise med minst 48 timers mellomrom. Søknad om fritak fra karantenen må sendes til Local Government Authority (på ungarsk, Kormányhivatal, Népegészségügyi Osztály).
For adresser til godkjente laboratorier som tar PCR-test i Ungarn, se lenken.

    • Reisende fra et grønt land, samt personer som er friskmeldte etter Covid-19 smitte de siste seks månedene kan reise til Ungarn uten restriksjoner. Bekreftelsen på friskmeldingen eller den positive PCR-testen må være enten på engelsk eller på ungarsk.
    • Innreise til Ungarn er ikke tillatt for utenlandske reisende fra land klassifisert som rødt.
    • Transitt gjennom Ungarn på fastsatt rute er tillatt dersom man kan sertifisere reisemål og fri adgang til det respektive nabolandet til Ungarn, se kart over fastsatte transittruter.

    • De fleste tiltak i forbindelse med koronaviruset er fjernet med unntak av obligatorisk bruk av munnbind/maske i butikker og på offentlig transport med unntak for barn under 6 år.

    For oversikt over ungarske helsemyndigheters klassifisering av de enkelte land. f.o.m. 7.8.2020, se side 12. Land som ikke figurerer verken i den gule eller den røde gruppen er klassifisert som grønne.