Changes in travel advice and border controls due to the corona virus

- Information in Norwegian

- Information in English

Slovenia og koronaviruset

Her finner du oppdatert reiseinformasjon og helsefaglig informasjon og smittevernråd.

· På UDs reiseinformasjon finner du reise- og sikkerhetsrelatert informasjon om Slovenia samt en Informasjonsartikkel om reiser og koronavirus. Se også banneret øverst på ambassadens hjemmeside med lenker til flere tema og innsiktsartikler.

· Helsefaglig informasjon og smittevernråd fra norske myndigheter finnes på  Folkehelseinstituttets nettsider.

· Informasjon på engelsk om håndtering av COVID-19 i Slovenia finnes på siden til Den slovenske regjeringen.

 

COVID-19. Tiltak i Slovenia

  • Slovenske myndigheter har forbudt all flytrafikk inn og ut av Slovenia, i første omgang fram til og med 30. mars 2020.            
  • Også landegrensen fra Italia er stengt for alle utlendinger uten permanent oppholdstillatelse i Slovenia. Det er unntak for personer som kan framlegge helseattest (ikke eldre enn tre dager) på at de ikke er smittet av koronaviruset, eller som etter en undersøkelse (på grensen) ikke har feber eller andre sykdomssymptomer.
  • Fra 16. mars 2020 er all innenlands kollektiv transport med buss og tog stanset, og også internasjonal tog- og busstrafikk i alle retninger.
  • Det er unntak for drosjetrafikk, men drosjene må gjennomføre regelmessig desinfeksjon.
  • Fra før av er alle universiteter, skoler og barnehager stengt. Dessuten er alle innendørs tilstelninger i Slovenia med over 100 deltakere forbudt, og med mer enn 500 deltakere utendørs.
  • Alle teatre, kinoer, klubber, kulturinstitusjoner, museer osv. er stengt.
  • Kafeer, restauranter og vanlige butikker er stengt. Unntak for apotek, matvarebutikker, banker, postkontor, kiosker og bensinstasjoner som kan holde åpent.
  • Myndighetene oppfordrer spesielt personer i risikokategorier om å holde seg hjemme.

 Hvis man er blitt syk eller tror at man er smittet, bør man ringe slovensk telefonnr. 080 1404 (eller +386 1 478 7550) og be om veiledning.