Honorært generalkonsulat i Nicosia

Ansvarlig norsk ambassade for Kypros er den norske ambassaden i Aten. Norge er representert på Kypros med et honorært generalkonsulat i Nicosia.

The Norwegian Honorary Consulate General in Cyprus
Mitsis Building 1, Office 103
1, Stasinou Avenue, Eleftheria Square
1060 Nicosia 

Tel: +357 223 49 414
Fax: +357 223 43 149
E-post: RoyalNorwegianConsulate@mechatronic.com.cy

Åpningstider: Mandag til fredag 09.00-14.00.


Kypros har vært delt siden den tyrkiske invasjonen i 1974 med en FN-kontrollert buffersone mellom Republikken Kypros og den nordlige delen av øya.
Norge anerkjenner the Republic of Cyprus i sør, men i overensstemmelse med FN-resolusjon nr. 541/1983 anerkjennes ikke "Turkish Republic of Northern Cyprus" i nord.

På grunn av den faktiske delingen av øya, vil utenrikstjenesten ikke kunne gi samme tilbud om konsulær bistand i det nordlige Kypros som i den sørlige delen av øya.
En representant fra generalkonsulatet vil under normale omstendigheter kunne besøke den nordlige delen av øya dersom situasjonen tilsier at det er nødvendig.

Verken ambassaden i Aten eller generalkonsulatet på Kypros har anledning til å attestere/legalisere dokumenter utstedt av såkalte «myndigheter» i "Turkish Republic of Northern Cyprus" da disse dokumentene ikke anerkjennes av norske myndigheter.