Hilsen fra ambassadøren

Ambassador Signe Brudeset

Kjære nordmenn i Kina, utbruddet av koronaviruset preger nå dagliglivet til svært mange i Kina. Kinesiske myndigheter har satt inn store ressurser for å bekjempe utbruddet av viruset som først ble oppdaget i Wuhan.

 

Dette er en krevende tid for det kinesiske folk og også for det norske miljøet her. Som dere vet så har kinesiske myndigheter innført omfattende tiltak og restriksjoner for å hindre videre smittespredning. Dette inkluderer restriksjoner på transport og reiser, samt midlertidig stenging av turistattraksjoner, offentlige institusjoner, skoler og universiteter. Situasjonen er fortsatt under utvikling, og det kan ikke utelukkes at ytterligere spredningsreduserende tiltak iverksettes på kort varsel. Mange flyselskaper har innstilt eller redusert sine flyvninger til og fra Kina, og jeg vil råde reisende til å ta kontakt med sine reiseoperatører for oppdateringer om hva som er status, hvis du skal reise.

Jeg oppfordrer videre til å følge godt med på lokale nyheter og være forberedt på forsinkelser og andre ulemper som følge av disse restriksjonene og tiltakene, som vi håper kan bidra til å hindre spredning og begrense antall rammede. Jeg viser også til Folkehelseinstituttet hvor det finnes oppdaterte helsefaglige reiseråd og til reiseinformasjon fra Utenriksdepartementet. På ambassadens webside finner du i tillegg nyttig informasjon og lokalinformasjon på engelsk fra kinesiske myndigheter og regioner.

Jeg vet at virusutbruddet påvirker hverdagen til mange. Enkelte kan også være bekymret for egen helse eller helsen til dem man er glad i. Sammen med generalkonsulatene i Shanghai og Guangzhou følger ambassaden situasjonen og utviklingen nøye. Har du behov for konsulær bistand, ber vi deg ta kontakt med ambassaden i Beijing ([email protected] )  eller UDs operative senter tlf: +47 23 95 00 00 (åpent 24/7). Dersom du oppholder deg i Kina, anbefaler vi også at du registrerer deg på reiseregistrering.no, slik at Utenriksdepartementet har mulighet til å kontakte deg på SMS eller e-post, hvis situasjonen skulle tilsi det.

 

 

Signe Brudeset

Ambassadør