Ambassaden i Sarajevo søker praktikant

Er du interessert i å lære mer om utenrikstjenesten og få innsikt i en spennende og kompleks region? Den norske ambassaden i Sarajevo søker praktikanter for høsten 2018. Søknadsfrist er 18. mars, med tiltredelse i august.

Som praktikant i Sarajevo får man et unikt innblikk i problemstillinger som europeisk integrasjon, NATO-spørsmål, utviklingspolitikk, og et annerledes og spennende politisk klima. I oktober avholdes det et avgjørende parlaments- og presidentvalg i Bosnia-Herzegovina.

Den norske ambassaden i Sarajevo er en mellomstor ambassade med et godt arbeidsmiljø. Her får man ta del i livet på en ambassade, som gir en smakebit på arbeidslivet og gode muligheter for personlig utvikling. Under veiledning av ambassadens utsendte personell vil praktikanten utføre et bredt spekter av oppgaver. Arbeidshverdagen består av politisk og økonomisk rapportering, og kommunikasjon på ambassadens medieprofiler. Praktikantene deltar også i møter, seminarer og på konferanser.

I vurderingen av søkere blir det lagt vekt på relevant studiefaglig bakgrunn, samt svært god skriftlig og muntlig formidlingsevne på norsk og engelsk. De må være samfunnsengasjerte og ha interesse for regionen. Det forutsettes kompetanse i bruk av IKT- og web-verktøy. Det vil være et fortrinn å ha tidligere internasjonal erfaring.

Formelle krav
Søkere må være i et studieløp (høyere utdanning) og kan ikke tidligere ha vært praktikant i utenrikstjenesten. Søkere må være norske statsborgere og kunne dokumentere medlemskap i den norske folketrygden.

Praktiske forhold
Praktikantplassen er ikke lønnet. Det gis et stipend på NOK 8 250 i måneden. Praktikanten er selv ansvarlig for reiseutgifter til og fra Sarajevo og for innkvartering.

Søknadsfrist: 18.03.2018. Oppholdets varighet er ca. seks måneder, med tiltredelse i august. Søknad, CV, referanser, karakterutskrifter og eventuelle attester sendes i en fil til emb.sarajevo@mfa.no og merkes "søknad praktikant høst 2018".

Spørsmål kan rettes til nåværende praktikanter:

Oda Strand Marchand
oda.strand.marchand@mfa.no
Tlf.: +387 33 254 005

Kristian Sandøy Lyster
kristian.sandoy.lyster@mfa.no
Tlf.: +387 33 254 016