Travel and border information for Norway

Information in Norwegian / English

Håndvask

Informasjon om koronasituasjonen

Her finner du lenker til norske, greske og kypriotiske myndigheter med informasjon om koronasituasjonen.

Koronasituasjonen: Informasjon fra den norske regjeringen. Her finner du samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen om tiltak og råd. 

Innreise til Norge: Viktig informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testplikt og karantenehotell

 

Mer informasjon om innreise til Norge finner du på: Helsenorge.no Ofte stilte spørsmål og svar om innreise til Norge: Spørsmål og svar

INFORMASJON FOR HELLAS OG KYPROS

Reisende bør holde seg oppdatert om hvordan koronasituasjonen utvikler seg og følge myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Nye restriksjoner kan innføres på meget kort varsel.


HELLAS:
Den greske regjeringen innførte nasjonal unntakstilstand og delvis portforbud 7. november 2020. 

Innreiserestriksjoner: Alle reisende til Hellas må fylle ut et digitalt Passenger Locator Form (PLF) skjema før ankomst. Du finner skjemaet her: Passenger Locator Form. Det er viktig at skjemaet fylles ut riktig. Hvis du har spørsmål knyttet til utfylling av skjemaet, kan du kontakte greske myndigheters helpdesk tlf: +30 215 560 5151.

Koronatest: Alle reisende som ankommer Hellas skal fremvise dokumentasjon på negativ Covid-19 test, som er utført maksimalt 72 timer før ankomst. I tillegg kan du bli tatt ut til en hurtigtest (COVID-19 Rapid Test) ved ankomst. 

Karantene: Reisende til Hellas må i reisekarantene i 7 døgn (foreløpig gjeldende til 8. februar).

Mer informasjonen til reisende finnes på nettsiden til Athens International Airport,  
og Re-open EU Greece.

Lokale restriksjoner: Det er portforbud mellom 21:00 og 05:00, og forbud mot å reise mellom regioner. Det er obligatorisk å bære munnbind utendørs og innendørs på offentlige steder. 

Det er innført restriksjoner i bevegelsesfriheten. Alle som ferdes utendørs må ha med pass eller ID, samt dokumentasjon som spesifiserer grunnen til at en forlater hjemmet ved å fylle ut skjema Lockdown movement permit eller ved å sende en sms til 13033. Det gis tillatelse bl.a. for å gå til legen eller apotek (valg 1), handle (valg 2), bank og offentlige kontor (valg 3) hjelpe syke og følge barn til skolen (valg 4) begravelse (valg 5) og trening, gå tur med hunden (valg 6). Det gis tillatelse til å dra på jobb såfremt man har en erklæring fra arbeidsgiver. Du kan reise til flyplassen hvis du kan vise at du har billett. Taxi tar kun en passasjer.

Registrering for koronavaksine: Det er åpnet for at de som bor i Hellas, men ikke har et gresk helseforsikringsnummer (AMKA) kan registrere seg for å motta koronavaksinen. Foreløpig er nettsiden bare på gresk: https://emvolio.gov.gr 

  • Du kan ringe 1135 hvis du tror du har symptomer på koronaviruset og befinner deg i Hellas.

 

KYPROS: 
Norske reisende bør holde seg oppdaterte om hvordan Covid-19-situasjonen utvikler seg og følge kypriotiske myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Informasjon til reisende finnes på nettsiden Cyprus- New Coronavirus disease og Re-open EU-Cyprus.

Innreiserestriksjoner:
Alle reisende til Kypros må fylle ut et elektronisk skjema 24 timer før avreise. Du finner det elektroniske skjemaet her: Cyprus Flight Pass

Koronatest:
Reisende fra Norge må fremvise negativ covid-19-test som er utført maksimalt 72 timer før ankomst til Kypros. Med utgangspunkt i smittesituasjonen deler kypriotiske myndigheter land inn i tre kategorier A, B og C-land. (Listen oppdateres jevnlig) Norge gikk fra kategori A til B 24. september, og dette innebærer at nordmenn som reiser til Kypros må fremvise en attest på negativt PCR resultat for covid-19. Barn under 12 år trenger ikke ta med negativ covid-19 test.

Karantene: Reisende fra Storbritannia og gruppe C-land må i reisekarantene.

Krysningspunktene mellom den nordlige og den sørlige delen av Kypros er midlertidig stengt for turister: Krysningspunktene ble stengt samtidig med at Republikken Kypros innførte stenging av yttergrensene 24. mars. Den 8. juni åpnet Republikken Kypros for kryssing av grenseovergangene for enkelte kategorier. For grupper av personer som unntaksvis kan krysse grenseovergangene gjelder foreløpig følgende regler, som du kan lese i en pressemelding fra 8. juni. For mer informasjon kan man kontakte det kypriotiske innenriksministeriet.

Lokale restriksjoner:
Det er portforbud mellom kl. 21:00 og 05:00 og restriksjoner i bevegelsesfriheten, foreløpig gjeldende til 31. januar 2021. Det gis tillatelse til å gå ut kun to ganger om dagen. Før du går ut må du sende en sms til 8998. Dersom du ikke har kypriotisk mobilnummer, kan du få tillatelse til å gå ut ved å ringe +357 22 285777. Her finner du viktig informasjon om lokale restriksjoner. 

Det er påbudt å bære munnbind utendørs og innendørs på offentlige steder.

Du kan ringe 1420 hvis du tror du har symptomer på koronaviruset og befinner deg på Kypros. 

 

Sjømannskirken har en døgnåpen beredskapstelefon for nordmenn i utlandet. Du kan ringe 00 47 951 19 181 hvis du trenger noen å snakke med.

Rådet for psykisk helse har en liste med hjelpetelefoner og nettsteder hvor du kan få veiledning og noen å snakke med.