Der Harte Norden

Kgl. norsk ambassade i Berlin søker lokalansatt vikar på kulturfeltet

Vikariat ledig på den norske ambassaden i Berlin! Har du lyst til å få innsikt i utenrikstjenestens arbeid og oppgaver? Er du samfunnsengasjert og kulturinteressert? Har du erfaring fra arrangementshåndtering og prosjektledelse? Er du samarbeidsinnstilt og løsningsorientert? Da er dette muligheten for deg! Les mer om stillingen her. Søknadsfrist 31. mai.

Den norske ambassaden i Berlin er en del av det nordiske ambassadekomplekset, som ligger på sørsiden av parken Tiergarten, sentralt i byen med kort vei til offentlige kommunikasjoner. De ansatte består av tolv utsendte medarbeidere og femten lokalt ansatte. Vanligvis har vi også to til tre praktikanter.

Hovedoppgavene er å ivareta og fremme norske interesser i Tyskland, samt å gi bistand til norske borgere som oppholder seg i landet.

Ambassaden skal rekruttere en vikar på kulturfeltet. Kulturarbeidet er en integrert del av utenrikspolitikken og skal støtte opp under tre målsettinger: 1) gi norsk kulturliv flere internasjonale muligheter og en bredere internasjonal kontaktflate; 2) øke norsk kultureksport; 3) gi relevante målgrupper mer kunnskap om Norge, norske synspunkter og forhold. Den vi søker vil få selvstendige og varierte arbeidsoppgaver fra organisering av arrangementer lokalt, besøk/reiser til Norge, pressearbeid og sosiale medier, og tilskuddsforvaltning på kulturfeltet. Medarbeideren vil inngå i kultur- og kommunikasjonsteamet ved ambassaden. Høsten 2024 feirer det nordiske ambassadekomplekset 25 år, og første kvartal 2025 planlegges en norsk utstilling i det nordiske felleshuset med et tilhørende rammeprogram. Vikaren vil være en sentral medarbeider i planleggingen og gjennomføringen av disse arrangementene.

Tidsperiode for vikariatet vil være medio august 2024 til ultimo januar 2026.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanning.
 • Interesse og forståelse for norsk kultur, politikk og samfunnsliv generelt.
 • Ønskelig med erfaring fra kulturarbeid i Tyskland og innsikt i den tyske kulturscenen.
 • Erfaring med arrangementshåndtering og prosjektledelse.
 • IKT kompetanse, erfaring med webpublisering, sosiale medier og ulike designverktøy og god kjennskap til Microsoft Office-redskapene.
 • God språkforståelse og språkføring på tysk og norsk. Annet skandinavisk språk kan kompensere for norsk.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak bestå av planlegging og organisering av utstillinger og andre aktiviteter i det nordiske felleshuset, tilskuddsforvaltning på kulturfeltet, presse- og kommunikasjonsoppgaver tilknyttet kulturaktiviteter og annet løpende arbeid innenfor presse- og kulturfeltet. Administrative oppgaver må påregnes.

Personlige egenskaper

 • Svært gode samarbeidsevner og teamegenskaper
 • Fleksibilitet og tilpasningsevne
 • Selvstendighet, ryddighet og gode organisatoriske egenskaper
 • Serviceinnstilling og nøyaktighet
 • Stor arbeidskapasitet og evne til å trives i et til tider hektisk arbeidsmiljø

Vi tilbyr

Varierte oppgaver i et trygt og meget godt arbeidsmiljø med erfarne og samarbeidsinnstilte kolleger. Konkurransedyktig lønn.

For mer informasjon: Kontakt ambassaderåd Else Kveinen, telefon + 49 160 9876 7980, eller e-post else.kveinen@mfa.no.

Søknad og søknadsfrist
Send din søknad med CV og vedlegg til emb.berlin@mfa.no senest 31.05.2024. Merk søknaden med «Søknad — vikar på kulturfeltet — navn» i tittelfeltet.