Travel and border information for Norway in Norwegian / English

Traveling to Norway? - Register your arrival in our traveler registry
(About the registry)

Stortingsvalg 2021

Her finner du informasjon om hvordan du som norsk borger kan forhåndsstemme i Tyskland.

Fra og med 1. juli 2021 er det mulig å forhåndsstemme ved ambassaden i Berlin og våre honorære konsulater. Her er oversikten over våre honorære konsulater og deres åpningstider. Det brukes ikke valgkort ved forhåndsstemmegivningen i utlandet, det eneste du trenger å ta med er legitimasjon. Siste dag for å forhåndsstemme fra utlandet er 3. september 2021.

Valgdirektoratet har ytterligere informasjon om det å stemme fra utlandet: Stemme fra utlandet - Valgdirektoratet

 

Brevstemmegivning

Dersom du ikke har mulighet til eller ikke ønsker å reise til Berlin etter et Honorarkonsulat kan du også benytte deg av brevstemmegivning. I løpet av det siste året har mange uttrykt at de grunnet smittevernhensyn ikke ønsker å reise til Berlin eller Honorarkonsulat. Ambassaden anbefaler alle som ønsker det å benytte seg av denne muligheten. Husk at brevstemmen må være sendt senest 3. september og man har selv ansvar for at stemmen kommer frem innen kl. 17.00 den 14. september.

På hjemmesiden til valgdirektoratet finner du detaljert informasjon om hvordan du kan stemme ved brevpost.

Ved konkrete spørsmål til dette kan man henvende seg direkte til Valgdirektoratet på e-post: post@valg.no


Hvordan kan jeg forhåndsstemme ved ambassaden?

Ambassaden tar i perioden 01.07.21-03.09.21 imot personer som ønsker å stemme på mandager og fredager kl. 13.00-16.00 (kun etter avtale). Grunnet situasjonen med Coronaviruset er det nødvendig å bestille en time for å avgi stemme. Klikk her for å komme til timebestillingen.

Merk: Det vil ikke være mulig å utføre andre ærend enn stemmegivning på ambassaden disse dagene. Dersom du trenger nytt pass eller har andre anliggende må dette gjøres etter bestilt time en annen dag. Klikk her for mer informasjon om dette.