Airport traveller drawing - Foto:Ingrid Asp / ASD
Ingrid Asp / ASD

Har du husket å sjekke om du har gyldig pass?

De fleste har holdt seg hjemme de siste to årene. Nå letter restriksjonene sakte, men sikkert og mange planlegger å reise på en etterlengtet ferie til utlandet igjen.

| oppdatert 31. mar 2022

For å bestille pass må man møte personlig ved ambassaden og det tar opptil 3 uker fra bestilling til passet er klart (obs: sjekk informasjonen lenger ned på siden). Vi anbefaler derfor alle å sjekke om deres pass fortsatt er gyldig slik at du kan reise på ferie uten bekymringer!

Dersom du bestiller en ferie og rett før reisen finner ut at ditt eller barnas pass er utløpt vil dette faktisk ikke være grunnlag for utstedelse av nødpass.

Det kan bli kø og ventetid i sommermånedene, så vær ute i god tid. Unngå stress i din dyrebare ferie - bestill en avtale her: Timebestilling/Terminvereinbarung Online (supersaas.com)

 

Viktig tilleggsinformasjon:

Thales, leverandøren av norske pass, melder om råvaremangel og redusert produksjonskapasitet. Råvaremangelen skyldes pandemien og krigen i Europa. Situasjonen rammer Norge og flere andre europeiske land.

Dette kan medføre at det tar lenger tid å få passet etter bestilling. Søkere må altså påregne mer ventetid enn normalt. Ambassaden har ingen mulighet til å påvirke produksjonen av pass.

 

Pass – Politiet.no